Dolar 32,3041
Euro 34,9879
Altın 2.448,89
BİST 10.173,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Çar 19°C
Per 21°C
Cum 22°C
Cts 22°C

Amazon ile Singal arasındaki ipler gerildi, suçlamalar hayli büyük

ABD Federal Ticaret Komisyonu (FTC), Amazon’u, şirkete karşı açtığı antitröst davasının bir parçası olarak Signal’in kaybolan mesajlar özelliğini iletişimleri gizlemek için kullanmakla suçladı.

Amazon ile Singal arasındaki ipler gerildi, suçlamalar hayli büyük
28 Nisan 2024 20:06
49

FTC, ajansın kendisine soruşturma altında olduğunu bildirip bunları saklamasını istemesine rağmen perakendecinin iletişimlerini otomatik olarak silmeye devam ettiğini söyledi. Sanıklar arasında kurucu ve eski CEO Jeff Bezos ile mevcut CEO Andy Jassy de yer alıyor.

( Bezos’un sahibi olduğu) The Washington Post “FTC, ‘kurucusu ve eski CEO’su Jeff Bezos da dahil olmak üzere Amazon’un üst düzey yöneticileri, yıllarca e-posta yerine Signal şifreli mesajlaşma uygulaması üzerinden antitröst dahil olmak üzere hassas iş konularını tartıştı’” diye yazdı. “Bu yöneticiler, Amazon’un Davacıların davranışını araştırdığını fark etmesinden sonra bile Signal’in mesajları geri alınamaz şekilde yok eden ‘kaybolan mesaj’ özelliğini etkinleştirdi.”

Amazon ile Singal arasındaki ipler gerildi, suçlamalar hayli büyük

Belgede, “Silinen mesajların içeriğinin kurtarılması imkansız olsa da, uygulama, bir kullanıcı kaybolan mesaj özelliğini açtığında, kapattığında veya silme zamanlayıcısını değiştirdiğinde, Amazon yöneticilerinin silme işlemlerini gösteren kırıntıları gösteriyor” diyor. “Silinen mesajlardan Amazon yöneticilerinin Signal’i rekabetle ilgili iş sorunları hakkında konuşmak için kullandıkları anlaşılıyor.”

Sorun Silikon Vadisi’nde giderek yaygınlaşan bir iş uygulaması gibi görünüyor. Geçtiğimiz yıl Adalet Bakanlığı, Google‘ı, federal yasa uyarınca korunması gereken dahili sohbet geçmişlerini rutin olarak yok etmekle suçlamıştı. Ayrıca Elon Musk, Twitter’ı satın alıp adını X olarak değiştirmeden önce şirket, bir yargıçtan Tesla’nın kurucusundan uygulama aracılığıyla gönderilen mesajları engellemek için Signal’in otomatik silme özelliğini kullanması nedeniyle yaptırım talep etmesini istemişti.

ETİKETLER: , , , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.