Dolar 32,2020
Euro 35,0069
Altın 2.504,53
BİST 10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Paz 24°C
Pts 23°C
Sal 24°C
Çar 22°C

OneDrive Web Çevrimdışı Desteği Sunmaya Başladı

Microsoft, iş ve eğitim planı kullanan kullanıcıların OneDrive bulut depolama hizmetindeki dosyalarına internet bağlantısı olmadan erişebilmeleri için web üzerinde çevrimdışı destek sunduğunu açıkladı. Microsoft bir blog yazısında OneDrive web …

OneDrive Web Çevrimdışı Desteği Sunmaya Başladı
30 Nisan 2024 14:26
116

Microsoft, iş ve eğitim planı kullanan kullanıcıların OneDrive bulut depolama hizmetindeki dosyalarına internet bağlantısı olmadan erişebilmeleri için web üzerinde çevrimdışı destek sunduğunu açıkladı.

Microsoft bir blog yazısında OneDrive web kullanıcılarının internet bağlantısı olmadan çevrimdışı modda kullanılabilecek özellikleri şöyle belirtti:

  • OneDrive’ın “Ana Sayfa”, “Dosyalarım”, “Paylaşılanlar”, “Sık Kullanılanlar”, “Kişiler” ve “Toplantı” görünümlerini açın ve bunlarla etkileşimde bulunun.
  • Klasörlerinizi, dosya adlarınızı ve dosya sahibi, boyut, son etkinlik, son açılma tarihi ve daha fazlası gibi meta verilerinizi görüntüleyin.
  • Dosyaları yeniden adlandırmak, sıralamak, taşımak veya kopyalamak için OneDrive Web’in “Dosyalarım” görünümünü kullanın ve internet bağlantısını yeniden kurduğunuzda bu değişikliklerin OneDrive’ınızla eşitlenmesini sağlayın.
  • Yerel olarak depolanan Office dosyalarını ve Office dışı dosyaları (“çevrimdışı kullanılabilir” olarak işaretlenen dosyalar) kendi yerel uygulamalarında açın ve düzenleme yapıp kaydedin.

Ek olarak, OneDrive’ı kullanırken çevrimiçi bir bağlantınız varsa yeni çevrimdışı mod şu faydaları da sunacak:

  • Dosyaları veya klasörleri doğrudan Web için OneDrive’dan çevrimdışı erişime açık olarak atayabilirsiniz.
  • Yerel dosyalarınızı veya klasörlerinizi yalnızca doğrudan Web için OneDrive’dan çevrimiçi hale getirerek yerel depolama alanınızı boşaltabilirsiniz.
  • Tarayıcınızda OneDrive’da ve Microsoft Teams ve Outlook’taki OneDrive uygulamasında dosyalarınızı görüntülerken ve bunlarla etkileşimde bulunurken 3 kata kadar daha hızlı yükleme süreleri yaşayacaksınız.

Yeni özellikler, dosya adları, boyutları, dosyaların yazarları ve daha fazlası gibi bilgileri depolamak için bilgisayarınızdaki yerel yerleşik depolama alanınızla birlikte çalışıyor. Yeni moda erişmek için Windows veya Mac PC’nizde OneDrive Sync uygulamasının yüklü olması gerekiyor. Daha sonra tek yapmanız gereken OneDrive web uygulamasında oturum açmak ve çevrimdışı moda hazır hale getirmek için tek seferlik bir kurulum yapmak.

Ayrıca OneDrive İsteğe Bağlı Dosyalar özelliği artık web sürümüyle çalışabiliyor. Microsoft, bunun artık kullanıcıların PC’de her zaman çevrimdışı olarak kullanılabilecek OneDrive dosyalarını ayarlamalarına olanak tanıdığını söylüyor. Ayrıca bu, dosyaları yalnızca çevrimiçi olarak kullanılabilir hale getirecek şekilde ayarlamak için de kullanılabiliyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.