Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pts 17°C
Sal 17°C
Çar 19°C
Per 19°C

Popüler Android uygulaması için destek sonlanıyor!

Android Auto desteği eski sürümler için kesilecek. Uygulamaya gelen yeni bir güncelleme, bazı Android’lerde çalışmayacağını gösteriyor.

Popüler Android uygulaması için destek sonlanıyor!
22 Aralık 2023 13:30
26

Google, eski Android sürümlerinden desteiğini çekmeye devam ediyor. Geçtiğimiz haftalarda Takvim ve Chrome için destek listesini güncelleyen şirket, şimdi de Android Auto’ya el atmış gibi görünüyor. Uygulamanın son güncellemesi, Android Auto’nun eski sürümlerde çalışmayacağını ortaya koydu.

Android Auto, Nougat ve eski sürümlerde çalışmayacak

Uygulama güncellemesinde yer alan ayrıntılara göre Google, Android Auto için desteklenen Android sürümlerini düzenliyor. Buna göre Android 7 Nougat veya daha eski sürümleri çalıştıran cihazlarda Android Auto desteği sonlanacak.

Android Auto, kullanıcıların telefonlarındaki uygulama ve hizmetlere araçların bilgi-eğlence ekranı üzerinden erişmelerini sağlıyor. Ancak uygulamayı kullanmak için Android güncellemesi gerektiğine dair bildirimler gösterilecek.

Auto’nun sürüm 11’deki kodlar, Android 8 (Oreo) ve daha önceki sürümleri çalıştıran telefonlar için desteğin kesileceğini belirten uyarılara sahip. Uygulama, Auto’nun çalışmaya devam etmesi için Android’in son sürümüne güncellemeleri gerektiği konusunda bilgilendirecek.

Bu hareket, geçtiğimiz haftalarda Nougat’ı desteklemeyi bırakan Chrome ve Takvim gibi diğer Google uygulamalarını takip ediyor. 2016 yılında piyasaya sürülen Nougat, pazarın yüzde 2’lik kısmını oluşturuyor.

Google, Android desteğiyle alakalı olarak resmi bir açıklamada bulunmadı. Ancak uygulamanın güncelleme notlarında yer alan değişiklik, telefonlarının yakında Android Auto’ya erişemeyeceğini gösteriyor. Yine de, Nougat veya önceki sürümler için ne zaman çalışmayı durduracağı belli değil.

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşmayı unutmayın!

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.