Dolar 34,0576
Euro 37,9228
Altın 2.817,24
BİST 9.758,14
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
24°C
Parçalı Bulutlu
Per 25°C
Cum 24°C
Cts 25°C
Paz 25°C

Sağlık Kuruluşundan Resmî Onay Geldi: AirPods Pro 2, İşitme Cihazı Olarak Kullanılabilecek

ABD Gıda ve İlaç Dairesi (FDA), Apple’ın AirPods Pro 2’lerinin işitme cihazı olarak kullanılabilmesine resmî onayı verdi. Yeni hizmet, iOS 18 ile kullanıcılara ulaşacak.

Sağlık Kuruluşundan Resmî Onay Geldi: AirPods Pro 2, İşitme Cihazı Olarak Kullanılabilecek
13 Eylül 2024 14:25
53

ABD merkezli teknoloji devi Apple, bundan birkaç ay önce dikkat çekici bir iddia ile gündeme gelmişti. Konuya aşina kaynaklara göre şirket, AirPods Pro 2 için bir güncelleme hazırlıyordu. Bu güncelleme, AirPods Pro’nun işitme cihazı olarak kullanılabilmesini sağlayacaktı.

Şimdiyse bu konuyla ilgili yeni bir gelişme yaşandı. ABD Gıda ve İlaç Dairesi (FDA), Apple’ın söz konusu yazılım güncellemesine resmen onay verdi. Yani AirPods Pro 2, artık reçetesiz olarak satın alınabilen bir işitme cihazı olarak da kullanılabilecek.

Hafif ve orta seviye işitme kaybı yaşayanlar rahat edecek

Apple’ın yazılım güncellemesi, hafif ve orta düzey işitme kaybı yaşayan bireylerin hayatlarını kolaylaştıracak. Kulaklıklar, kullanıcının işitme kaybı seviyesine göre ses seviyesini otomatik olarak ayarlayabilecek. Kullanıcılar, doktorlardan aldıkları raporları mobil uygulamalar aracılığıyla sisteme tanımlayabilecekler.

Apple, herhangi bir açıklama yapmadı ancak FDA yetkililerinden Michelle Tarver, konuyla ilgili olarak “Bugün yaygın olarak kullanılan bir tüketici ses ürününde reçetesiz satılan bir işitme cihazı yazılımının pazarlama yetkisi, hafif ila orta düzeyde işitme kaybı olan yetişkinler için işitme desteğinin bulunabilirliğini, erişilebilirliğini ve kabul edilebilirliğini ilerleten bir başka adımdır.” ifadesini kullandı.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.