Dolar 34,0576
Euro 37,9228
Altın 2.817,24
BİST 9.758,14
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
24°C
Parçalı Bulutlu
Per 25°C
Cum 24°C
Cts 25°C
Paz 25°C

Analitik psikolojisinin kurucusu olan Carl Gustav Jung’u anlatan kaynak kitap: Ruhum Neredesin

İsviçreli bilim insanı Carl Gustav Jung’’un çalışmalarını, hayatını mercek altına Ruhum Neredesin? kitabı sayesinde ünlü psikoloğu daha yakından tanıyacaksınız. Analitik psikolojinin kurucusu sayılan Carl Gustav Jung’u masaya yatıran önemli kaynak kitap.

Analitik psikolojisinin kurucusu olan  Carl Gustav Jung’u anlatan kaynak kitap: Ruhum Neredesin
13 Eylül 2024 15:31
33
Haber Merkezi

Bazı bilim insanlarının çalışmalarını merak ederiz.

Tufan Göbekçin’in yeni kitabı Ruhum Neredesin?, Carl Gustav Jung’un psikoloji dünyasında devrim yaratan fikirlerinin ve zihinsel süreçlerinin izini süren derinlemesine bir çalışma sunuyor.

Jung’un Kara Kitaplar adıyla bilinen ve ölümünden yıllar sonra yayımlanan günlüklerine dayanan kitap, Jung’un psikolojiye kazandırdığı kavramların nasıl şekillendiğini ve bu süreçteki içsel yolculuğunu gözler önüne seriyor.

Carl Gustav Jung

VAZGEÇİLMEZ BİR KAYNAK

Ruhum Neredesin? modern psikolojiye ilgisi olan herkes için vazgeçilmez bir kaynak. Carl Gustav Jung’un derin ve karmaşık fikirlerini daha iyi anlamak isteyenler için rehber niteliğindeki kitap, okuyucularını Jung’un zihinsel dünyasına davet ediyor

Jung’un Kara Kitaplar adıyla bilinen günlük notları, her şeyin kaydını tutan bilinçdışının keşfedilmeyi bekleyen bir hazine olduğunu gösterir.

Jung’un günlüklerine düştüğü ayrıntılı notlar, daha sonraki kitaplarında ve konferanslarında ortaya koyduğu anlayış ve kavramların özünü teşkil eder. Kolektif bilinçdışı, arketipler ve analitik psikolojinin daha birçok kavramının tohumları Kara Kitaplar’da atılmıştır.

Sayfa: 200

Jung, Kara Kitaplar’a “Ruhum neredesin?” sorusuyla başlar. Kara Kitaplar’da anlattığı bireyleşme yolculuğunda ona ruhu rehberlik eder. Kendini Kara Kitaplar’da kendi çölünde bir münzevi olarak tanımlaması ve daha sonra derlenen Kırmızı Kitap’ta “Ne mutlu kendi çölünde keşiş olabilene diye eklemesi boşuna değildir.

Jung’un çöl benzetmesi, bakımsız bıraktığımız iç dünyamızın çöle dönüştüğüne işaret eder. Aynı zamanda gerçek mutluluğun kendi çölümüzü yeşertmekten geçtiğine… Jung’un kendi çölündeki yolculuğunun izini süren bu kitap, onun kendi benliğinin çölünü yeşertme çabasını anlatır.

ergul.tosun@ensonhaber.com

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.