Dolar 33,0519
Euro 36,0723
Altın 2.572,26
BİST 11.064,85
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 33°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
33°C
Parçalı Bulutlu
Sal 33°C
Çar 34°C
Per 32°C
Cum 32°C

Husiler, Kızıldeniz’de Yunanistan şirketine ait gemiyi vurdu, gemi hasar aldı

İngiltere Kraliyet Donanması’nın Birleşik Krallık Deniz Ticaret Operasyonları (UKMTO), dün Husilerin Kızıldeniz’de Yunanistan’ın sahibi olduğu Liberya bandıralı Tutor gemisini vurduğunu duyurdu.

Husiler, Kızıldeniz’de Yunanistan şirketine ait gemiyi vurdu, gemi hasar aldı
13 Haziran 2024 12:57
28

UKMTO, dün Kızıldeniz’de bir geminin kıçtan deniz dronuyla vurulduğuna dair raporlar aldığını açıklayarak geminin, mürettebatın komutası altında olmadığını ve su almaya başladığını açıkladı. UKMTO, geminin ilk olarak dronla ve ikinci defa bir füzeyle vurulduğunu belirterek askeri yetkililerin gemiye yardımcı olduğunu ifade etti.

CENTCOM’DAN AÇIKLAMA

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı CENTCOM ise “Son 24 saat içinde ABD Merkez Komutanlığı (CENTCOM) güçleri, Yemen’in Husi kontrolündeki bir bölgesinde üç gemisavar seyir füzesi (ASCM) fırlatıcısını ve Yemen’in Husi kontrolündeki bir bölgesinden fırlatılan bir insansız hava sistemini (UAS) başarıyla imha etti.

İran destekli bir Husi insansız su üstü aracı (USV), Kızıldeniz’de Liberya bayraklı, Yunanistan’ın sahibi olduğu ve işlettiği Tutor gemisini vurdu. Tutor en son Rusya’ya yanaşmıştı. USV’nin etkisi ciddi su baskınlarına ve makine dairesinde hasara neden oldu” açıklamasını yaptı.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.