Dolar 32,9449
Euro 35,7631
Altın 2.529,53
BİST 10.891,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 28°C
Az Bulutlu
İstanbul
28°C
Az Bulutlu
Cts 32°C
Paz 32°C
Pts 30°C
Sal 29°C

Yeniden doğmuş gibiyim

Yörünge altı araştırma uçuşu sonrası Türkiye’ye dönen astronot Tuva Cihangir Atasever, “Uzayda kendimi yeniden doğmuşum gibi hissettim” dedi.

Yeniden doğmuş gibiyim
12 Haziran 2024 04:25
60

Yörünge altı araştırma uçuşu sonrası Türkiye’ye dönen Türkiye’nin ikinci astronotu Tuva Cihangir Atasever, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır’ın da katıldığı toplantıda gazetecilerin sorularını yanıtladı. Atasever, “8 Haziran’da uzay aracının içinde 90 kilometrelik irtifaya çıkıp o çok küçük zaman içinde çok derin bir nefes aldım, yepyeni bir dünyaya gözlerimi açtım, yeniden doğdum diyebilirim. Dolayısıyla bu süreçten edindiğim bu hazineyi, bu tecrübeyi gençlerimizle paylaşmak, onlara aktarmak, onların bizim bu attığımız ilk adımlardan daha iddialı adımları atabilmelerini sağlamak üzere onlarla paylaşmak için de sabırsızlanıyorum” dedi. Atasever, 3 tanesi uçuş tulumunun üzerine entegre olan 7 deneyi başarıyla gerçekleştirdiğinin de altını çizdi.

UZAYDA FİLİSTİN VURGUSU

Bir Türk vatandaşının Uluslararası Uzay İstasyonu’na (ISS) gideceğini duyduğu andan itibaren heyecanla beklediğini anlatan Atasever, eğitim ve bilgi edinme sürecinde “lunaparktaki bir çocuk gibi heyecanlı” olduğunu söyledi. Ayrıca tek millet, iki devlet vurgusu ile Türk ve Azerbaycan bayraklarını uzayda gururla taşıyan Atasever, yanında taşıdığı kefiye ile Filistin halkının, Gazzeli çocukların yaşadığı eziyeti de dünyaya duyurdu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.