Dolar 32,9449
Euro 35,7631
Altın 2.529,53
BİST 10.891,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 32°C
Açık
İstanbul
32°C
Açık
Paz 32°C
Pts 30°C
Sal 29°C
Çar 29°C

Martin Shkreli’ye Wu-Tang albüm kopyaları nedeniyle dava açıldı

Martin Shkreli’ye Wu-Tang albüm kopyaları nedeniyle dava açıldı

Martin Shkreli’ye Wu-Tang albüm kopyaları nedeniyle dava açıldı
12 Haziran 2024 02:36
60

Dijital sanat kolektifi PleasrDAO tarafından eski ilaç yöneticisi Martin Shkreli aleyhine bir dava açıldı. PleasrDAO, eşsiz Wu-Tang Clan albümü “Once Upon a Time in Shaolin “i 4.75 milyon dolara satın aldıktan sonra, Shkreli’nin müziği kopyaladığını ve herkese açık olarak paylaştığını keşfettiklerini iddia ediyor.

Daraprim adlı ilacın fiyatına yaptığı tartışmalı zamla tanınan Shkreli, albümü ilk olarak 2015 yılında 2 milyon dolara satın almıştı. Albüm, 2017 yılında menkul kıymet dolandırıcılığından mahkum edilmesinin ardından, 7,4 milyon dolarlık el koyma kararının bir kısmını yerine getirmek üzere teslim edilmişti. PleasrDAO, Mayıs 2022’de hapisten çıktığından beri Shkreli’nin albümü aktif bir şekilde yaydığını, hatta Pazar günü internet üzerinden binlerce kişinin katıldığı bir “Wu tang resmi dinleme partisi” düzenlediğini iddia ediyor.

Pazartesi günü Brooklyn federal mahkemesinde açılan dava, Shkreli’yi el koyma kararını ihlal etmek ve ticari sırları kötüye kullanmakla suçluyor; davacı bu eylemlerin albümün değerini düşürdüğünü veya yok ettiğini söylüyor. PleasrDAO, Shkreli’nin kopyalarının imha edilmesini, bunların yayılmasından elde edilen kârın iade edilmesini ve telafi edici ve cezai tazminat talep ediyor.

ABD Bölge Yargıcı Pamela Chen, Shkreli’ye karşı geçici bir kısıtlama emri çıkararak albümün daha fazla dağıtılmasını yasakladı ve buna uyulmamasının mahkemeye itaatsizlikle sonuçlanabileceği uyarısında bulundu. Kalıcı tedbir kararının Haziran ayı içinde alınması bekleniyor.

Şu anda 41 yaşında olan Shkreli daha önce Ocak 2022’de ilaç sektöründen men edilmiş ve antitröst ihlalleri nedeniyle 64.6 milyon dolar ödemeye mahkum edilmişti. Bu yasak ve para cezası Ocak ayında bir federal temyiz mahkemesi tarafından onanmıştı.

Reuters bu makaleye katkıda bulunmuştur.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.