Dolar 32,9449
Euro 35,7631
Altın 2.529,53
BİST 10.891,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 28°C
Az Bulutlu
İstanbul
28°C
Az Bulutlu
Cts 32°C
Paz 32°C
Pts 30°C
Sal 29°C

GameStop 2,14 milyar dolarlık hisse satışını tamamladı

GameStop 2,14 milyar dolarlık hisse satışını tamamladı

GameStop 2,14 milyar dolarlık hisse satışını tamamladı
12 Haziran 2024 02:36
58

GameStop Corp, perakende ticaret faaliyetlerinde son dönemde yaşanan artıştan faydalanarak hisse senedi satışı yoluyla yaklaşık 2,14 milyar dolar toplamayı başardı. Şirket Salı günü yaptığı açıklamada, “piyasada” hisse senedi arz programı kapsamında 75 milyon hissenin satışını tamamladığını duyurdu.

Bu hisse satışının tamamlanması, haberin ardından %5’ten fazla yükselen şirketin hisse senedi fiyatındaki önemli bir artışın hemen ardından geldi. Ancak hisse senedi, dalgalı ve uzun süreli işlemlerde %1,6 oranında düşerek tersine döndü.

İlgideki artış kısmen, meme hisse senedi hareketinin önde gelen isimlerinden Keith Gill’in geçtiğimiz Cuma günü üç yıl sonra ilk canlı yayınına ev sahipliği yapmasına bağlandı. Etkinlik 600.000’in üzerinde izleyici çekti ve seans kapanışında GameStop’un hisse senedi değerinde yaklaşık %40’lık bir düşüşle aynı zamana denk geldi.

GameStop’un hisse başına ortalama satış fiyatı yaklaşık 28,50 $ olarak hesaplandı ve hisse senedi Salı günkü işlemlerini 30,49 $’dan tamamladı. Toplanan fonlar, stratejik satın almalar ve yatırımları da içerebilecek genel kurumsal amaçlar için planlanıyor.

Bu fon toplama çabası, GameStop’un geçen hafta beklenmedik bir şekilde ilk çeyrek sonuçlarını açıkladığı şaşırtıcı bir hamleyi takip ediyor. Gelirlerde %28,7’lik bir düşüşle 881,8 milyon dolar olarak açıklanan rapor, hisse senedi satışının duyurulmasıyla aynı zamana denk geldi.

GameStop’un CEO’su Ryan Cohen’in 10 Haziran itibariyle şirkette %8,6 oranında hisseye sahip olduğu ve bu oranın 22 Mayıs itibariyle %10,5’e düştüğü bildirildi.

Mayıs ayının başlarında GameStop 45 milyon hisse satarak 933,4 milyon dolar daha toplamıştı. Bu satış, kısmen Gill’in sosyal medya platformlarındaki yenilenen aktivitesinin tetiklediği perakende yatırımcı ilgisinin yeniden canlandığı bir ortamda açıklandı.

YouTube’da “Kükreyen Kedicik” olarak da bilinen Gill, Reddit paylaşımları ve YouTube yayınları aracılığıyla paylaştığı şirket hakkındaki iyimser duruşuyla GameStop’a yönelik perakende yatırım dalgasının tetiklenmesine yardımcı olmakla tanınıyor. Bu, 2021’den bu yana perakendecinin hisselerini çevreleyen dikkat çekici dalgalanma ve ilgide önemli bir faktör oldu.

Reuters bu makaleye katkıda bulunmuştur.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.