Dolar 32,9449
Euro 35,7631
Altın 2.529,53
BİST 10.891,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 28°C
Az Bulutlu
İstanbul
28°C
Az Bulutlu
Cts 32°C
Paz 32°C
Pts 30°C
Sal 29°C

iOS 18, iPhone El Feneri Kontrollerini Artırıyor

WWDC 2024 geliştirici etkinliğinde Apple tarafından iOS 18 güncellemesi ile gelecek yeniliklerin tanıtılmasının ardından yeni detaylar ortaya çıkmaya devam ediyor. Bunun son örneği ise iOS 18 güncellemesinin iPhone el feneri kontrollerinde de yaptığı …

iOS 18, iPhone El Feneri Kontrollerini Artırıyor
11 Haziran 2024 18:26
48

WWDC 2024 geliştirici etkinliğinde Apple tarafından iOS 18 güncellemesi ile gelecek yeniliklerin tanıtılmasının ardından yeni detaylar ortaya çıkmaya devam ediyor. Bunun son örneği ise iOS 18 güncellemesinin iPhone el feneri kontrollerinde de yaptığı iyileştirmeler.

Güncelleme ile artık iPhone akıllı telefonunuzun el fenerinin yarıçapını da değiştirebileceksiniz. iOS 18’de el feneri için ışığın yarıçapını veya odağını değiştirmek için yatay olarak kaydırabileceğiniz ve yoğunluğunu ayarlamak için dikey olarak kaydırabileceğiniz yeni bir animasyonlu kullanıcı arayüzü yer alıyor.

El fenerini Kontrol Merkezi’nden veya Kilit Ekranı’ndan açabilirsiniz. Animasyonlu kullanıcı arayüzü Dinamik Ada’dan aşağıya açılır şekilde karşınıza çıkıyor. Kullanıcı arayüzü görünmüyorsa Dinamik Ada’ya da dokunabilirsiniz.

Bu özelliğin olası bir açıklaması, Apple’ın, şirketin iPhone 14 Pro/Pro Max ile tanıttığı Adaptive True Tone flaşın manuel kontrolünü kullanıcılara vermiş olması. Apple, iPhone’un uyarlanabilir flaşı “seçilen odak uzaklığına göre deseni değiştiren dokuz LED’den oluşan bir dizi” kullanıyor diyor.

iOS 18 ile Apple artık kullanıcıların, Kilit Ekranı’ndaki düğmeleri özelleştirmesine de izin veriyor. Bu, kullanıcıların iPhone’larını tutarken yanlışlıkla el fenerini açmasının önüne geçecek.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.