Dolar 32,7682
Euro 35,0901
Altın 2.459,44
BİST 10.471,32
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 31°C
Açık
İstanbul
31°C
Açık
Pts 30°C
Sal 29°C
Çar 30°C
Per 29°C

Spot Ethereum ETF onayı beklenirken iki meme coin piyasaya liderlik ediyor

Spot Ethereum ETF onayı beklenirken iki meme coin piyasaya liderlik ediyor

Spot Ethereum ETF onayı beklenirken iki meme coin piyasaya liderlik ediyor
23 Mayıs 2024 15:37
96

Investing.com – SEC’in Ethereum ETF’lerine onay verebileceğine dair beklentinin yükselmesi, Ethereum merkezli olmak üzere altcoin piyasasını ateşlemiş durumda. 

Altcoin’lere yönelik alımlar artarken meme coin’ler bir kez daha bu talep dalgasından en iyi şekilde yararlanan kripto varlıklar oluyor. Memecoin piyasasında ise PEPE ve BONK, son bir aylık fiyat performanslarıyla öne çıkmış durumda.

Pepe geçen aydan bu yana değerini ikiye katladı


Ethereum, bu hafta %25’i bulan önemli bir değer artışıyla tüm dikkatleri üzerine çekti. Ancak PEPE, bu hafta %55’e ulaşan değer artışıyla 0,000014 dolar bandına ulaşarak rallisini taçlandıran bir performans ile devam ediyor.

Bu haftaki fiyat artışıyla geçen aydan bu yana %100’ün üzerinde değer kazanan PEPE, bu performansıyla 6 milyar dolara yakın piyasa değerine ulaşarak en büyük 20 kripto para arasında adını yazdırdı. Ethereum tabanlı meme coin, Şubat ayında rallisine başladıktan sonra Nisan ayında bir düzeltme gördü, ancak daha hızlı geri dönerek trendine devam etmeyi başardı. Şu an rekor seviyelerini test eden PEPE, yılbaşından bu yana %1000’e yakın ciddi bir değer artışına sahip.

BONK yeni zirve peşinde


Solana tabanlı bir meme coin olarak öne çıkan BONK, PEPE’nin ardından son 30 günlük periyotta en çok değer kazanan ikinci meme coin konumunda.

BONK, geçen aydan bu yana %80 değer kazandı ve büyük meme coin’ler arasında öne çıkmaya devam ediyor. Solana ekosistemi cazibesini korurken bu ağda geliştirilen meme coin’ler arasında BONK, en çok talep edilen varlıklardan biri olarak yoluna devam ediyor. 

BONK, yılın ilk çeyreğinde %200’ün üzerinde yükselerek 0,000045 dolar seviyesinde rekorunu belirledi. Ardından Nisan ayının ortasına kadar 2024 yılı kazanımlarını büyük ölçüde geri veren kripto para, ortalama 0,000014 dolarda yeniden destek bulduktan sonra trendini tersine çevirdi. Bugün 0,000036 dolara kadar yükselen BONK’un, yükseliş trendini korurken 0,000038-0,000045 dolar bölgesini aşması durumunda Fibonacci seviyelerine göre bir sonraki hedef bölgesi 0,00006 dolar alanı olarak gözüküyor.

En büyük meme coin’ler sessizliğini koruyor


Meme coin piyasasının en büyükleri DOGE ve SHIB ise bu hafta sırasıyla %12 ve %7 oranında yükselirken daha küçük rakiplerinden daha düşük bir performansla devam ediyor. 

Her iki kripto para da Nisan ayından bu yana %40’ı bulan değer kaybı yaşarken mevcut kazanımlar kripto paraların bir trend dönüşü eşiğinde olduğuna dair bazı sinyaller veriyor. Altcoin piyasasına yönelik talebin devam etmesi durumunda kritik dirençlerine ulaşan DOGE ve SHIB’in de daha istikrarlı meme coin’ler olarak yoluna emin adımlarla devam etmesi beklenti dahilinde.

Son görünümde DOGE, 0,16 dolar bandındaki direnç bölgesinde bulunurken SHIB’in kısa vadeli düşüş trendini kırdığını teyit etmek için 0,000026 dolar önemli bir fiyat bölgesi olarak gözüküyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.