Dolar 32,7682
Euro 35,0901
Altın 2.459,44
BİST 10.471,32
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 31°C
Açık
İstanbul
31°C
Açık
Pts 30°C
Sal 29°C
Çar 30°C
Per 29°C

Ralph Lauren Kazançları Tahminleri Aştı

Ralph Lauren Kazançları Tahminleri Aştı

Ralph Lauren Kazançları Tahminleri Aştı
23 Mayıs 2024 15:55
79

NEW YORK – Ralph Lauren Corporation (NYSE:RL) dördüncü çeyrek kazançlarını açıkladı ve 1.67 dolar olarak tahmin edilen düzeltilmiş EPS 1.71 dolar ile analist beklentilerini hafifçe aştı.

Gelir de 1,56 milyar dolarlık konsensüs tahminine karşılık 1,6 milyar dolara ulaşarak tahminleri aştı. Olumlu kazanç sonuçlarına rağmen şirketin hisseleri %2 oranında düştü.

Gelir rakamı, geçen yılın aynı çeyreğine göre bir iyileşmeye işaret ediyor ve şirketin zorlu piyasa koşullarında direncini gösteriyor. Ralph Lauren’in bu çeyrekteki performansı, enflasyonist baskılar ve döviz kurundaki dalgalanmalar da dahil olmak üzere karmaşık küresel ekonomik ortamda stratejik bir yaklaşımı yansıtıyor.

İleriye dönük olarak Ralph Lauren, 2025 Mali Yılı için sabit para birimi bazında %2 ila %3 arasında değişen düşük tek haneli gelir artışı öngördü. Ancak, yaklaşık 90 baz puanlık beklenen olumsuz döviz etkisi nedeniyle, gerçek gelir büyümesi biraz daha düşük olabilir.

Mali 2025’in ilk çeyreği için şirket, gelirlerin sabit kur bazında hafif bir artış göstereceğini, ancak yaklaşık 160 baz puanlık negatif kur etkisi de dahil olmak üzere raporlanan bazda hafif bir düşüş olacağını tahmin ediyor.

Şirketin 2025 Mali Yılı için faaliyet marjının, brüt marjdaki 50 ila 100 baz puanlık artışa bağlı olarak sabit para biriminde 100 ila 120 baz puan artması öngörülmektedir. Bu artış, malzeme ve işçilikten kaynaklanan ek ürün maliyetlerinin yanı sıra Kızıldeniz’deki aksaklıklarla ilgili navlun maliyetlerine rağmen öngörülmektedir.

İlk çeyrekte, düşük pamuk maliyetleri ve devam eden ortalama birim perakende (AUR) büyümesi sayesinde brüt marjın 140 ila 180 baz puan artmasıyla birlikte, faaliyet marjının sabit kurda 60 ila 80 baz puan artması beklenmektedir.

Şirketin 2025 Mali Yılı için sermaye harcamalarının 300 milyon ila 325 milyon dolar aralığında olması planlanmaktadır. Yılın tamamında vergi oranının %23 ile %24 arasında olması beklenirken, ilk çeyrekte vergi oranının %24 ile %25 arasında olması öngörülüyor.

CEO yaptığı açıklamada şirketin güçlü sonuçlar elde etme kabiliyetini yorumladı ve sürdürülebilir uzun vadeli büyüme ve değer yaratma stratejilerine duydukları güveni ifade etti.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.