Dolar 32,7682
Euro 35,0901
Altın 2.459,44
BİST 10.471,32
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 31°C
Açık
İstanbul
31°C
Açık
Pts 30°C
Sal 30°C
Çar 30°C
Per 29°C

Kütahya’da Hacı Adayları Dualarla Uğurlandı

Kütahya’da Diyanet İşleri Başkanlığı’nın organizasyonuyla kutsal topraklara gidecek hacı adayları, dualarla uğurlandı. Uğurlama törenine 187 hacı adayı ve yakınları katıldı. Vali Musa Işın, hacı adaylarını tebrik ederek selametle gitmelerini temenni etti. Müftü Vekili Bahtiyar Kargıoğlu ise hacı adaylarının kutsal bir yola çıktıklarını belirterek, dualarını kabul etmesi için Allah’a niyazda bulundu. Kütahya’dan bu yıl 1069 kişi hacca gidecek.

Kütahya’da Hacı Adayları Dualarla Uğurlandı
23 Mayıs 2024 15:56
75

Kütahya’da Diyanet İşleri Başkanlığı’nın organizasyonuyla kutsal topraklara gidecek hacı adayları dualarla uğurlandı.

Hac kafilesinin hareketi öncesi, Ziraat Mahallesi’ndeki uğurlama törenine 187 hacı adayının yanı sıra yakınları ve vatandaşlar katıldı.

Kur’an tilavetiyle başlayan uğurlama töreninde konuşan Vali Musa Işın, kutsal topraklara doğru yola çıkan hacı adaylarını tebrik etti.

Hacı adaylarının selametle gidip gelmelerini temenni eden Işın, “Bu yolculuk herkese nasip olmuyor. Bugün bu yolculuğa çıkanlar bu nasipten faydalananlardır. Allah yolculuklarını mübarek kılsın. Hacı adaylarımızdan ülkemize, milletimize, askerimize, polisimize, bizlere dua etmelerini istirham ediyoruz.” dedi.

Müftü Vekili Bahtiyar Kargıoğlu da, hacı adaylarının Hazreti İbrahim’in asırlar öncesinden davet ettiği kutsal bir yola çıktıklarını belirterek, “Bugün ilk kafile olarak 187 hacı adayı ve 6 görevli bu kutsal yolculuğa çıkıyor. Bu yolculuğa çıkanlar birçok fedakarlık yapıyor. Allah niyetlerini ve dualarını kabul etsin.” ifadelerini kullandı.

Kargıoğlu, bu yıl Kütahya’dan 1069 kişinin Diyanet İşleri Başkanlığı’nın organizasyonuyla hacca gideceğini sözlerine ekledi.

Kütahya’da bulunan Zafer Bölgesel Havalimanından uçakla Mekke’ye gidecek hacı adayları törenin ardından dualar ve gözyaşlarıyla uğurlandı.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.