Dolar 32,7682
Euro 35,0901
Altın 2.459,44
BİST 10.471,32
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 31°C
Açık
İstanbul
31°C
Açık
Pts 30°C
Sal 30°C
Çar 30°C
Per 29°C

Kazanç çağrısı: e.l.f. Beauty 2024 mali yılı için 1 milyar doların üzerinde net satış bildirdi

Kazanç çağrısı: e.l.f. Beauty 2024 mali yılı için 1 milyar doların üzerinde net satış bildirdi

Kazanç çağrısı: e.l.f. Beauty 2024 mali yılı için 1 milyar doların üzerinde net satış bildirdi
23 Mayıs 2024 15:55
78

e.l.f. Beauty (NYSE: ELF) dördüncü çeyrek ve 2024 mali yılı için mükemmel bir finansal performans açıklayarak net satışlarda 1 milyar doları aştı. Şirket, net satışlarda %77’lik bir büyüme, brüt kar marjında 330 baz puanlık bir iyileşme ve %101 oranında artan düzeltilmiş FAVÖK’ünü iki katından fazla artırdığını bildirdi.

Güzellik markası ayrıca renkli kozmetikler, cilt bakımı ve özellikle Kanada ve İngiltere olmak üzere uluslararası pazarlardaki büyümenin etkisiyle pazar payını önemli ölçüde artırdı. E.l.f. Beauty, 2025 mali yılı için güçlü bir görünümle, Sephora ile işbirliği içinde Meksika’ya girmek de dahil olmak üzere mevcut ve yeni pazarlardaki fırsatlardan yararlanarak yörüngesini sürdürmeyi planlıyor.

Önemli Çıkarımlar

  • e.l.f. Beauty, 2024 mali yılı için net satışlarda %77 ve düzeltilmiş FAVÖK’te %101 artış elde etti.
  • Şirket dördüncü çeyrekte pazar payını 305 baz puan artırdı ve net satışlarında %71’lik bir büyüme kaydetti.
  • e.l.f. Beauty, %12,8 pazar payı ile L’Oreal Paris ve Maybelline’i geride bırakarak kendi pazarında ikinci en büyük marka haline geldi.
  • Markanın büyüme stratejisi, renkli kozmetikte pazar payını iki katına çıkarmayı, CVS ve Ulta Beauty gibi perakendecilerle dağıtımı genişletmeyi ve Meksika gibi yeni pazarlara girmeyi içeriyor.
  • e.l.f. Beauty’nin 2025 mali yılı için finansal görünümü %20-22 net satış büyümesi, 285-289 milyon dolar düzeltilmiş FAVÖK ve seyreltilmiş hisse başına 3,20 ila 3,25 dolar düzeltilmiş EPS içermektedir.

Şirket Görünümü

  • e.l.f. Beauty, 2025 mali yılı için net satışlarda %20-22 oranında büyüme öngörüyor.
  • Düzeltilmiş FAVÖK beklentisi 285-289 milyon dolar arasında, düzeltilmiş EPS ise seyreltilmiş hisse başına 3,20 ila 3,25 dolar olarak belirlendi.
  • Şirketin stratejisi, büyümeyi desteklemek için inovasyon, pazarlama ve uluslararası genişlemeden yararlanmayı içeriyor.

Ayıda Öne Çıkanlar

  • Şirket, Kızıldeniz’deki aksaklıklar nedeniyle nakliye maliyetlerinin arttığını kabul etti.
  • e.l.f. Beauty, marj iyileştirmeleriyle kendini çok fazla aşma konusunda temkinli.

Yükselişte Öne Çıkanlar

  • e.l.f. Beauty büyük rakiplerini geride bırakarak kendi pazarında ikinci en büyük marka haline geldi.
  • Target’taki pazar payında önemli bir büyüme kaydeden marka, şu anda %23’lük bir paya sahip.
  • e.l.f. Beauty dijital ve uluslararası iş stratejilerine güvenmeye devam ediyor.

Bayanlar

  • Şirketin %20 ila %22 büyüme beklentisi, raf alanının genişletilmesinden elde edilecek potansiyel kazançları içermiyor.

Soru ve Cevaplarda Öne Çıkanlar

  • e.l.f. Beauty, potansiyel birleşme ve satın almalar için güçlü bilançosundan yararlanmayı planlıyor.
  • Şirket, tarifelerin olmaması nedeniyle uluslararası genişlemesinin marj genişletme fırsatları sunmasını beklemektedir.
  • e.l.f. Beauty, ’26 mali yılında artan gümrük tarifeleri de dahil olmak üzere potansiyel dış tehditleri fiyatlandırma stratejisiyle azaltmaya hazırdır.

e.l.f. Beauty’nin kayda değer finansal başarıları ve stratejik girişimleri, şirketi güzellik sektöründe sürekli başarı için konumlandırmıştır. İnovasyon ve pazar genişlemesine odaklanan e.l.f. Beauty, önümüzdeki mali yılda büyüme ve pazar payı kazanma potansiyeli konusunda iyimserdir.

InvestingPro İçgörüleri

e.l.f. Beauty’nin 2024 mali yılı performansı, yaklaşık 8,64 milyar ABD doları piyasa değeri ve 2024’ün 3. çeyreği itibariyle son on iki ayda %79,24’lük önemli bir gelir artışı ile yükselişte olan bir şirketi yansıtmaktadır. Bu dikkate değer büyüme yörüngesi, şirketin %70,33 gibi etkileyici bir oranda seyreden brüt kâr marjına da yansımaktadır. Bu rakamlar, markanın etkin maliyet yönetiminin ve satışları kâra dönüştürme becerisinin altını çiziyor.

InvestingPro İpuçları, e.l.f. Beauty’nin bu yıl net gelir artışı görmesinin beklendiğini, bunun da şirketin güçlü mali sağlığı ve pazar stratejisinin bir kanıtı olduğunu vurguluyor. Ayrıca analistler, e.l.f. Beauty’nin 2025 mali yılı için kendi güçlü görünümüyle uyumlu olarak, cari yılda satış büyümesi öngörüyorlar. Beklenen bu büyüme, şirketin Meksika gibi yeni pazarlara girmesi ve mevcut pazarlardaki penetrasyonunu derinleştirmesi açısından önem taşıyor.

Şirketin şu anda 65,75 olan F/K oranı, yüksek olsa da 0,4’lük bir PEG oranıyla tamamlanıyor ve e.l.f. Beauty’nin kazanç büyümesinin F/K oranını haklı çıkarabileceğini gösteriyor. Şirket ayrıca, piyasanın e.l.f. Beauty’nin varlıklarına ve gelecekteki büyüme beklentilerine olan güvenini yansıtabilecek 14,07 gibi yüksek bir Fiyat / Defter katsayısıyla işlem görüyor.

InvestingPro, e.l.f. Beauty’nin finansallarını ve gelecek beklentilerini daha derinlemesine incelemek isteyen okuyucular için kapsamlı bir analiz için 20 ek ipucu sunuyor. Bu bilgilere erişmek ve yatırım stratejinizi geliştirmek için INVTROZEL1A kupon kodunu kullanarak https://www.investing.com/pro/ELF adresinden InvestingPro aboneliğinde %20’ye varan indirimden yararlanabilirsiniz.

e.l.f. Beauty’nin inovasyon ve uluslararası genişlemeye stratejik olarak odaklanması ve güçlü finansal performansı, onu güzellik sektöründe cazip bir oyuncu olarak konumlandırıyor. Yatırımcılar ve analistler, şirketin ivmesini koruyup koruyamayacağını ve önündeki fırsatlardan yararlanıp yararlanamayacağını yakından izleyecekler.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.