Dolar 32,7682
Euro 35,0901
Altın 2.459,44
BİST 10.471,32
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 31°C
Açık
İstanbul
31°C
Açık
Pts 30°C
Sal 30°C
Çar 30°C
Per 29°C

Novo Nordisk yedi gün içinde ikinci yangınla karşı karşıya kaldı, hisse değeri düştü

Novo Nordisk yedi gün içinde ikinci yangınla karşı karşıya kaldı, hisse değeri düştü

Novo Nordisk yedi gün içinde ikinci yangınla karşı karşıya kaldı, hisse değeri düştü
22 Mayıs 2024 15:49
36

Acil durum ekipleri Novo Nordisk’in (NVO) Kopenhag’ın banliyösü Bagsvaerd’deki genel merkezinde çıkan yangını söndürmeye çalışıyor. Bu, bir hafta içinde meydana gelen ikinci yangın olayı.

Danimarkalı ilaç firması, yangının binalarından birinin dışında başladığını ve komşu bir ofis binasına sıçradığını bildirdi.

Firma, “İtfaiye ekipleri olay yerinde ve yangın söndürme çalışmalarının birkaç saat devam edeceğini tahmin ediyorlar” dedi.

NVO’nun hisse senedi fiyatı piyasa açılmadan önce yapılan işlemlerde %1,7 oranında geriledi.

Neyse ki yayılan duman zararlı değil ve herhangi bir yaralanma bildirilmedi.

Bu olay, Kopenhag’ın batısındaki Kalundborg’da bulunan farklı bir Novo Nordisk lokasyonunda meydana gelen başka bir yangın olayından kısa bir süre sonra meydana geldi.

Bir önceki yangın, şirketin diyabet ve obezite tedavisine yönelik ilaçların üretim kapasitesini arttırdığı üretim tesisinde inşaat halindeki bir yapının çatısında meydana gelmişti.

Bu metin yapay zeka yardımıyla üretilmiş ve çevrilmiştir ve bir editör tarafından kontrol edilmiştir. Daha fazla ayrıntı için lütfen Hüküm ve Koşullarımıza bakın.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.