Dolar 32,9449
Euro 35,7631
Altın 2.529,53
BİST 10.891,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 32°C
Açık
İstanbul
32°C
Açık
Paz 32°C
Pts 30°C
Sal 29°C
Çar 29°C

Suudi Arabistan’dan Vezirköprü’ye turizm programı

Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) tarafından organize edilen programla, Suudi Arabistan’da faaliyet gösteren 18 adet yabancı tur acentesi Samsun’un Vezirköprü ilçesine geldi. Vezirköprü’nün turizm potansiyelini artırmak ve tanıtım kapasitesini yükseltmek amacıyla gerçekleşen programda, misafirler Şahinkaya Kanyonu turu sonrası Vezirsuyu Kır Evleri’nde ağırlanmıştır.

Suudi Arabistan’dan Vezirköprü’ye turizm programı
17 Mayıs 2024 00:02
24

Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) tarafından organize edilen programla, Suudi Arabistan’da faaliyet gösteren 18 adet yabancı tur acentesi Samsun’un Vezirköprü ilçesine geldi.

Vezirköprü’nün turizm potansiyelini artırmak ve tanıtım kapasitesini yükseltmek amacıyla Suudi Arabistan’da faaliyet gösteren 18 adet yabancı tur acentesinin katılımıyla program gerçekleşti. Vezirköprü Belediye Başkanı Av. Murat Gül, Belediye Başkan Yardımcısı Salih Sefacı, misafirleri Şahinkaya Kanyonu turu sonrası, Vezirsuyu Kır Evleri’nde ağırladı. Doğa zenginliği açısından zengin olan Vezirköprü ilçesinin özellikle Şahinkaya Kanyonu ve bir ucu Vezirsuyu Tabiat Parkına uzanan turizm bölgeleri, yerli ve yabancı turistler tarafından son yıllarda ilgi odağı olmaya devam ediyor.

Geçen yıl yapımı tamamlanarak, yaz sezonunda hizmete açılan Vezirsuyu Kır Evleri, gerek yeşili gerekse eşsiz mavi manzarası ile ziyaretçilerini kendine hayran bırakıyor. Tanıtım kapsamında Samsun Valiliği, Samsun Büyükşehir Belediyesi, Vezirköprü Belediyesi ve gönüllü kurumların başlattığı çalışmalar yankı uyandırıyor. İlçenin, eko-turizmde parlayan yıldız olmaya aday olduğu belirtiliyor.

Vezirköprü alternatif turizmde gözde ilçe olacak

Ekoturizm kapsamında, yeşil turizm, alternatif turizm, doğa turizm, yabanıl turizm, macera turizmi, kültürel turizm olarak ilçenin bu yöndeki potansiyelini iyi değerlendireceklerini ifade eden Vezirköprü Belediye Başkanı Av. Murat Gül, “Turizm, dünyanın en büyük ve en hızlı gelişen sektörü olarak tanımlanmaktadır. Özellikle doğaya dayalı turizm faaliyetlerindeki önemli gelişmeler bu sektöre fayda sağlayan en önemli katkı olarak değerlendirilmektedir. Doğaya dayalı turizmin, seyahat ve turizm sektörünün yükselen bir uzmanlaşma alanını ve önemli bir niş pazarını oluşturduğu ifade edilmektedir. Günümüzde insanların kitlesel turizm hareketleri yerine, alternatif turizm değerlerinin yoğunlaştığı yörelere gitmelerinin temelinde, doğa koruma bilinci ile doğal, kültürel ve geleneksel yaşantıya ilişkin bilgileri elde etmeleri, yerel halk ile iletişimde bulunarak onların yaşantılarını anlamaları ve düzenlenen etkinliklere katılarak, tatillerini bu yörelerde geçirmeye çalışmaları yatmaktadır. Biz de Vezirköprü ilçemizin en doğal haliyle hem ilçe ekonomisine can güç katmak, hem bu yöndeki istihdamı kurumsallaştırmak için gerekli altyapıyı oluşturup çalışmalarımıza devam edeceğiz ve Vezirköprü alternatif turizmde gözde ilçe olacak” ifadelerine yer verdi. – SAMSUN

ETİKETLER: , , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.