Dolar 32,9449
Euro 35,7631
Altın 2.529,53
BİST 10.891,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 28°C
Az Bulutlu
İstanbul
28°C
Az Bulutlu
Cts 32°C
Paz 32°C
Pts 30°C
Sal 29°C

İsrail, Türkiye ile serbest ticaret anlaşmasını feshediyor

Türkiye’nin İsrail’le ticareti tamamen durdurma kararı almasının ardından Tel Aviv’den misilleme geldi. İsrail Maliye Bakanı Bezalel Smotrich, Türkiye ile olan serbest ticaret anlaşmasının feshedileceğini, ithalatta da yüzde 100 gümrük vergisi uygulanacağını açıkladı. Smotrich, “Eğer Erdoğan’ın görev süresinin sonunda Türkiye vatandaşları aklı başında ve İsrail düşmanı olmayan bir lider seçerlerse, Türkiye ile ticaret yolunun yeniden açılması mümkün olacaktır.” ifadelerini kullandı.

İsrail, Türkiye ile serbest ticaret anlaşmasını feshediyor
17 Mayıs 2024 00:39
44

Türkiye’nin İsrail’le ticareti tamamen durdurma kararına karşılık serbest ticaret anlaşmasını feshedeceklerini duyuran İsrail Maliye Bakanı Bezalel Smotrich, ithalatta da yüzde 100 gümrük vergisi uygulanacağını söyledi. Karardan vazgeçmek için ilginç bir şart koşan Smotrich, “Eğer Erdoğan’ın görev süresinin sonunda Türkiye vatandaşları aklı başında ve İsrail düşmanı olmayan bir lider seçerlerse, Türkiye ile ticaret yolunun yeniden açılması mümkün olacaktır.” dedi.

İSRAİL’DEN SERBEST TİCARET ANLAŞMASINI FESHETME KARARI

Türkiye’nin İsrail ile ticareti kesme kararının ardından Tel Aviv’den misilleme kararı geldi. Reuters’ın haberine göre İsrail, Türkiye ile olan serbest ticaret anlaşmasını feshedecek ve kalan diğer ithalatlar için de yüzde 100 gümrük vergisi uygulayacak.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu

İTHALATTA YÜZDE 100 VERGİ UYGULANACAK

İsrail Maliye Bakanı Bezalel Smotrich, serbest ticaret anlaşması uyarınca Türkiye’den İsrail’e ithal edilen mallara uygulanan tüm indirimli gümrük oranlarının kaldırılacağını söyledi. Aynı zamanda, Türkiye’den İsrail’e ithal edilen herhangi bir ürüne, mevcut gümrük vergisi oranına ek olarak malın değerinin yüzde 100’ü oranında vergi uygulanacağını belirtti.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Smotrich, İsrail’e yönelik ithalatı durdurduğunu açıklamasının Türkiye’nin taahhüt ettiği uluslararası ticaret anlaşmalarının ciddi bir ihlali anlamına geldiğini iddia etti. Smotrich, “Bizim ulusal onurumuz, ulusal gururumuz ve güçlü bir ekonomimiz var ve bu ekonominin kendisine karşı savaşanları desteklemeye ihtiyacı yok.” ifadelerini kullandı.

İsrail Maliye Bakanı Bezalel Smotrich

KARARDAN DÖNMEK İÇİN İLGİNÇ ŞART SUNDU

Karardan vazgeçmek için ilginç bir şart sunan Smotrich, “Eğer Erdoğan’ın görev süresinin sonunda Türkiye vatandaşları aklı başında ve İsrail düşmanı olmayan bir lider seçerlerse, Türkiye ile ticaret yolunun yeniden açılması mümkün olacaktır” dedi.

Smotrich, Türkiye ithalatına Çin, Doğu Avrupa, Yunanistan, Almanya, Güney Kıbrıs, Tayvan ve “daha fazlasının” alternatif olabileceğini yazdı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.