Dolar 32,9449
Euro 35,7631
Altın 2.529,53
BİST 10.891,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 32°C
Açık
İstanbul
32°C
Açık
Paz 32°C
Pts 30°C
Sal 29°C
Çar 29°C

Adecoagro EPS Tahminleri Aştı, Gelir Yıllık Bazda Arttı

Adecoagro EPS Tahminleri Aştı, Gelir Yıllık Bazda Arttı

Adecoagro EPS Tahminleri Aştı, Gelir Yıllık Bazda Arttı
17 Mayıs 2024 00:37
41

LUXEMBOURG – Güney Amerika’nın önde gelen sürdürülebilir üretim şirketlerinden Adecoagro S.A. (NYSE: AGRO), 31 Mart 2024’te sona eren dönem için analist beklentilerini aşarak 0,22 $’lık bir ilk çeyrek EPS bildirdi. Şirketin geliri 253,8 milyon dolara ulaşarak geçen yılın aynı çeyreğine kıyasla %2,6’lık bir artışla sağlam bir performans sergiledi.

Şirket gelir artışını, şeker kamışı kırma hacminin artmasıyla şeker üretiminin ve satışlarının artmasına ve Pirinç segmentinde ortalama satış fiyatlarının yükselmesine bağladı. Olumlu gelir trendine rağmen, ilk çeyreğin düzeltilmiş net geliri 23,3 milyon dolar olarak gerçekleşti ve bir önceki yıla göre %40,1 oranında azaldı. Bu düşüş kısmen, düşük şeker fiyatlarından etkilenen biyolojik varlıkların piyasa değerindeki kayıptan kaynaklandı.

Adecoagro’nun bu çeyrekteki düzeltilmiş FAVÖK’ü, bir önceki yılın ilk çeyreğine kıyasla %1,1’lik hafif bir artışla 90,1 milyon dolar olarak gerçekleşti. Bu gelişmede, şirketin Tarım iş kolundaki üç segmentin de güçlü performansı etkili olurken, Şeker, Etanol ve Enerji iş kolunun düzeltilmiş FAVÖK’ünde şeker fiyatlarındaki düşüş ve yüksek navlun maliyetleri nedeniyle yaşanan %32’lik düşüşü telafi etti.

Şirketin net borcu bir önceki yılın aynı dönemine göre %23,0 azalarak önemli bir düşüş gösterdi ve net borcun LTM düzeltilmiş FAVÖK’e oranı bir önceki yılın ilk çeyreğinde raporlanan 1,9x seviyesinden 1,3x seviyesine geriledi.

Adecoagro yönetimi açıklamalarında, 17 Nisan’da yapılan Yıllık Hissedarlar Toplantısında onaylanan ve iki taksitte ödenecek 35 milyon dolarlık nakit temettü dağıtımının altını çizdi. Ayrıca şirket, mevcut geri alım programı kapsamında hisse geri alımına 26,6 milyon dolar yatırım yaptı.

Nisan 2024’te gerçekleşen yeni bir işlemle Uruguay’daki La Pecuaria çiftliği satıldı ve ikinci çeyrekte kaydedilmek üzere 15,3 milyon dolarlık düzeltilmiş FAVÖK elde edildi.

3. parti reklam. Investing.com’un sunduğu veya önerdiği bir teklif değildir. Feragat detaylarına buradan bakın veya reklamları kaldırın

CFO Emilio Gnecco sonuçlarla ilgili olarak şunları söyledi: “İlk çeyrek performansımız çeşitlendirilmiş portföyümüzün gücünü ve iş modelimizin dayanıklılığını yansıtıyor. Piyasadaki zorluklara rağmen, hissedarlarımıza değer sunmaya ve sürdürülebilir büyümeye yatırım yapmaya kararlıyız.”

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.