Dolar 32,9449
Euro 35,7631
Altın 2.529,53
BİST 10.891,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 32°C
Açık
İstanbul
32°C
Açık
Paz 32°C
Pts 30°C
Sal 29°C
Çar 29°C

Activision, Polonya’da “Aşırı İddialı” Bir Oyun Stüdyosu Açtı

Activision, Polonya’da “anlatım odaklı ve türleri tanımlayan bir AAA oyun stüdyosu” açtığını duyurdu.

Activision, Polonya’da “Aşırı İddialı” Bir Oyun Stüdyosu Açtı
17 Mayıs 2024 00:40
84

Geçtiğimiz hafta Microsoft, Tango Gameworks ve Arkane Austin gibi oyun firmalarının kapısına kilit vurmuştu. Bu hafta ise Microsoft çatısı altındaki Activision, Polonya’da AAA oyunlara odaklanan bir stüdyo açtıklarını duyurdu. Bu stüdyonun geliştireceği oyunların anlatıma odaklanacağı ve “oyun türlerini tanımlayacağı” ifade edildi. 

Elsewhere Studios adı verilen yeni stüdyo, Polonya’da Varşova’da faaliyet gösterecek ancak firma ABD’deki çeşitli kaynaklardan da faydalanabilecek. Activision’ın Krakow’da faaliyete aldığı Ward Poland’dan sonra ülkede açtığı ikinci stüdyo olan Elsewhere Studios, çoktan ilk projesi üzerinde çalışmaya da başladı.

Hikâyelere odaklanan yeni bir oyun geliyor

Activision ve Microsoft, her ne kadar biri diğerinin sahibi olsa da bağımsız bütçelere sahipler. Bu yüzden Microsoft stüdyo kapatırken Activision yeni bir tane açabiliyor. Üstelik Elseworld Studios, aralarında The Last of Us, The Witcher, Cyberpunk 2077, Uncharted, Far Cry gibi oyunlarda yer almış isimlerin de yer aldığı bir kadro ile çalışıyor. 

Elsewhere Studios şu anda ekibine katılacak yeni isimler için de arayışta ve bu çalışmanın uzun süreli olması bekleniyor. Zira firma, ilk oyununu “hikâye tabanlı, oyunların ötesine uzanacak bir mirasa sahip bir marka” olarak nitelendiriyor. Bakalım Elsewhere Studios, gerçekten de iddia ettiği gibi yepyeni bir efsane ortaya çıkarabilecek mi, yoksa büyük bir hayal kırıklığı mı gelecek.

ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.