Dolar 32,9449
Euro 35,7631
Altın 2.529,53
BİST 10.891,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 32°C
Açık
İstanbul
32°C
Açık
Paz 32°C
Pts 30°C
Sal 29°C
Çar 29°C

iOS 17.5’te ortaya çıkan hata herkesi şaşırttı! Fotoğraflar kayıt altında mı tutuluyor?

iPhone’un en güncel işletim sistemi iOS 17.5 bir hata sonucu akıllarda soru işareti oluşturdu. Apple fotoğraflarımızı saklı mı tutuyor?

iOS 17.5’te ortaya çıkan hata herkesi şaşırttı! Fotoğraflar kayıt altında mı tutuluyor?
16 Mayıs 2024 15:23
46

iOS 18 için hazırlıklara tam gaz devam eden Apple, iOS 17’nin en güncel sürümü iOS 17.5’i birkaç gün önce kullanıma sundu. Ancak ortaya çıkan bir hata akıllarda soru işareti bıraktı. iOS 17.5 ile birlikte silinen bazı fotoğrafları tekrar albümlerinde gören kullanıcılar, şaşkına döndü.

iOS 17.5 silinen fotoğrafları ortaya çıkarıyor!

Telefonlarımız sadece bir iletişim aracı değil aynı zamanda kişisel bir eşya niteliğinde. İçerisindeki belgelerimiz ve resimlerimiz ise özel evraklarımız. Ancak iOS 17.5 sürümünde ortaya çıkan bir hata Apple‘ın gizliliğimizi ihlal ettiği düşüncesini ortaya koyuyor. Çünkü yıllar önce sildiğimiz fotoğraflar iOS 17.5’te ortaya çıkan sorun nedeniyle yeniden fotoğraflar uygulamasında görünüyor.

Bugün iOS 17.5 kullanıcıları fotoğraf albümlerinde eskiden sildikleri görsellere rastladılar. Fotoğraflar uygulamasından bir fotoğrafı sildiğinizde, ilgili fotoğraf veya video son silinenler klasöründe maksimum 30 gün kalıyor. Ardından kalıcı olarak silinen, ya da bizim öyle sandığımız fotoğraflar, aslında tamamen ortadan kaybolmalı. Ancak görünüşe göre Apple bu kişisel verileri sunucularında gizli tutuyor.

Reddit’te bir kullanıcı iOS 17.5 işletim sistemine geçtikten sonra 2021 yılında sildiği bir fotoğrafın aniden ortaya çıktığını bildirdi. Bu paylaşıma cevap veren diğer Reddit kullanıcıları benzer sorunun kendilerinde de olduğunu bildirdi. Yani durum ciddi gözüküyor.

Apple şimdilik iddialar hakkında bir yanıt vermedi. iOS 17.5 ile gelen bu hata için de bir açıklama yapmadı. Her ne olursa olsun iOS gibi güvenliği ile övünen bir işletim sisteminin kullanıcının sildiği verileri kayıt altında tutması doğru değil. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi yorumlarda belirtebilirsiniz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.