Dolar 32,9449
Euro 35,7631
Altın 2.529,53
BİST 10.891,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 28°C
Az Bulutlu
İstanbul
28°C
Az Bulutlu
Cts 32°C
Paz 32°C
Pts 30°C
Sal 29°C

Intel’in Düşük Güç Tüketimli N250 Twin Lake İşlemcisi 4 Verimlilik Çekirdeğiyle Ortaya Çıktı

Intel’in Twin Lake kod adlı yeni işlemci serisi, Pentium markasını geride bırakarak düşük güç tüketimiyle öne çıkıyor. Alder Lake-N’nin varisi olarak görülen Twin Lake, kompakt ve taşınabilir cihazlar için ideal bir çözüm sunuyor. İşte karşınızda …

Intel’in Düşük Güç Tüketimli N250 Twin Lake İşlemcisi 4 Verimlilik Çekirdeğiyle Ortaya Çıktı
16 Mayıs 2024 09:57
36

Intel’in Twin Lake kod adlı yeni işlemci serisi, Pentium markasını geride bırakarak düşük güç tüketimiyle öne çıkıyor. Alder Lake-N’nin varisi olarak görülen Twin Lake, kompakt ve taşınabilir cihazlar için ideal bir çözüm sunuyor. İşte karşınızda düşük güç tüketimli N250 Twin Lake işlemcinin detayları.

İlk olarak Raichu tarafından ortaya çıkarılan Twin Lake serisi, daha sonra MLID tarafından 8 çekirdeğe kadar çıkabileceği bilgisiyle gündeme geldi. Skymont mimarisi yerine tanıdık Gracemont mimarisini kullanan Twin Lake, performans ve verimlilik arasında mükemmel bir denge kurmayı hedefliyor.

InstLatX64’ün veri madenciliği çalışmaları Intel N250 işlemcisinin Twin Lake ailesinin bir üyesi olduğunu doğruladı. 4 çekirdek ve 4 izleğe sahip olan N250, 1.2 GHz temel saat hızına sahip. Gracemont mimarisinin hiper iş parçacığı desteği olmaması nedeniyle işlemci 4 izlekle sınırlı.

Twin Lake ve Alder Lake-N, Pentium/Celeron markasını kullanmayan ilk işlemci nesilleri olma özelliğini taşıyor. Intel bu işlemcileri basitçe NXX İşlemci olarak adlandırarak daha sade bir isimlendirme sistemine geçiyor. Ayrıca Alder Lake-N’nin en yüksek konfigürasyonunu kullanan Core i3-N30x serisi de bulunuyor.

Twin Lake’in ne zaman piyasaya sürüleceği henüz kesinleşmedi. Söylentilere göre uygun fiyatlı Google Chromebook’larda kullanılacak olan Twin Lake, 2024’ün ikinci yarısında tanıtılacak. Bu mimariyi kullanan ilk sistemlerin ise 2025’in başlarında piyasaya sürülmesi bekleniyor.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.