Dolar 32,9449
Euro 35,7631
Altın 2.529,53
BİST 10.891,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 32°C
Açık
İstanbul
32°C
Açık
Paz 32°C
Pts 30°C
Sal 29°C
Çar 29°C

Engelli gençlere temsili askerlik öncesi kına gecesi

Hatay’ın Dörtyol ilçesinde Engelliler Haftası dolayısıyla 1 günlük temsili askerlik görevi yapacak olan zihinsel engelli gençlere asker eğlencesi düzenlendi. Engelliler Haftası dolayısıyla engelli bireylerin topluma kazandırılması ve kendilerini değerli hissetmeleri için başlatılan etkinlikler devam ediyor.

Engelli gençlere temsili askerlik öncesi kına gecesi
16 Mayıs 2024 10:12
20

Engelli gençlere temsili askerlik öncesi kına gecesi

HATAY – Hatay’ın Dörtyol ilçesinde Engelliler Haftası dolayısıyla 1 günlük temsili askerlik görevi yapacak olan zihinsel engelli gençlere asker eğlencesi düzenlendi.

Engelliler Haftası dolayısıyla engelli bireylerin topluma kazandırılması ve kendilerini değerli hissetmeleri için başlatılan etkinlikler devam ediyor. Hatay’ın Dörtyol ilçesinde Dörtyol Belediyesi iş birliğinde temsili olarak askerlik görevini yerine getirecek bireyler için kına gecesi düzenlendi. Kına gecesinde engelli bireyler doyasıya eğlenirken aileleri buruk anlar yaşadı.

Dörtyol Belediye Başkanı Dr. Bahadır Amaç, yaşanan güzel olayların destekçisi olduğunu belirterek, “Her Türk asker doğar diye biz sloganlar atarak yürüdük, engelli kardeşlerimiz de bu güzel duyguyu tatsınlar. Aileleri bunu yaşasın, çok güzel bir düşünce, her zaman böyle güzel düşüncelerin yanında olacağız ve biz birlikte güçlüyüz. Birlikte güzeliz, birlikte Dörtyol’uz her şey çok güzel olacak oluyor ve olmaya da devam edecek. Her güzelliğin yanındayız emeği geçen herkese gelen giden herkese teşekkür ediyoruz, hepinizden Allah razı olsun. En büyük askerler bizim askerler” ifadelerini kullandı.

Engelli evladı Yusuf Elüstü’nü asker eğlencesine getiren Feride Elüstü (40), “Çok mutluyum, mutluluk duyuyorum. Bir anne olarak insanın hoşuna gidiyor yani çok güzel bir duygu, güzel bir şey heyecan. Bir aydır sürekli ben askere gidiyorum diyor. Asker lafını duymak çok hoşuna gidiyor, o kıyafeti giyip eline silah alması” şeklinde duygularını dile getirdi.

Evladının temsili olarak askerlik yapacağı için mutlu olduğunu dile getiren Fatma Gür (45), “Çok duygulandık, oğlumun hayali gerçekleşti. Asker olmayı çok istiyordu, Bahadır başkanımıza çok teşekkür ediyoruz. Yani çocukları çok sevindirdi, çok mutluyuz. Geldik buraya asker yemeği de verdik, çok mutluyuz” ifadelerini kullandı.

Düzenlenen özel eğitim öğrencileri asker kınası programı vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gördü.

ETİKETLER: , , , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.