Dolar 32,2020
Euro 35,0069
Altın 2.504,53
BİST 10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Pts 22°C
Sal 25°C
Çar 22°C
Per 22°C

Kazanç çağrısı: Wabtec satışlarında %13,8 artış bildirdi

Kazanç çağrısı: Wabtec satışlarında %13,8 artış bildirdi

Kazanç çağrısı: Wabtec satışlarında %13,8 artış bildirdi
25 Nisan 2024 01:36
25

Küresel demiryolu endüstrisinin önde gelen teknoloji sağlayıcılarından Wabtec Corporation (NYSE: WAB), 2024 yılının ilk çeyreği için güçlü mali sonuçlar bildirdi. Şirketin satışları %13,8 artarak 2,5 milyar dolara ulaştı ve düzeltilmiş hisse başına kazanç (EPS) bir önceki yılın çeyreğine göre %47,7 oranında önemli bir artış gösterdi. Olumlu finansal performans, navlun segmentindeki güçlü satışlara ve daha yüksek brüt marjlara yol açan iyileştirilmiş fiyatlandırma ve segment karışımına bağlandı. Wabtec ayrıca 2024 yılı için tüm yıl satış beklentisini 10,4 milyar dolara ve düzeltilmiş EPS’yi hisse başına 7 ila 7,40 dolar arasına yükseltti. Şirketin özellikle karbonsuzlaştırma çabalarında inovasyona odaklanması ve boru hattının stratejik yönetimi iyimser görünüme katkıda bulundu.

Önemli Çıkarımlar

  • Wabtec, 2024 yılının ilk çeyreğinde bir önceki yıla göre %13,8 artışla 2,5 milyar dolarlık satış gerçekleştirdi.
  • Düzeltilmiş EPS bir önceki yıla göre %47,7 oranında arttı.
  • Şirketin 12 aylık birikmiş iş hacmi %11 artışla 7,7 milyar dolara yükseldi.
  • Wabtec 2024 yılı satış beklentisini 10,4 milyar dolara, düzeltilmiş EPS beklentisini ise 7-7,40 dolara yükseltti.
  • CEO Rafael Santana, şirketin güçlü performansının ve karbonsuzlaştırma ve inovasyona olan bağlılığının altını çizdi.

Şirket Görünümü

  • Wabtec, gelir ve kâr artışının büyük bölümünün yılın ilk yarısında gerçekleşmesini beklemektedir.
  • Şirket, hissedar getirilerini en üst düzeye çıkarmaya ve kârlı uzun vadeli büyüme sağlamaya odaklanarak revize edilmiş beklentilerini karşılayacağından emin.

Önemli Ayı Gelişmeleri

  • Ürün dağılımının yılın ikinci yarısında hafif olumsuz olması beklenmektedir.
  • Hidrojen yakıt hücrelerinin tam olarak benimsenmesi ve kullanılması daha fazla zaman alacaktır.

Yükselen Önemli Noktalar

  • Yük segmentinde %17,2’lik bir satış artışı ve faaliyet marjında önemli bir iyileşme görülmüştür.
  • Transit segmentinin kentleşme ve karbonsuzlaşma eğilimleri nedeniyle büyümesi bekleniyor.
  • Wabtec, alternatif yakıtlar ve sıfır emisyon teknolojilerine odaklanmış olup, hükümet desteği beklenmektedir.
3. parti reklam. Investing.com’un sunduğu veya önerdiği bir teklif değildir. Feragat detaylarına buradan bakın veya reklamları kaldırın

Eksiklikler

  • Kazanç çağrısı sırasında herhangi bir spesifik eksiklik tartışılmamıştır.

Soru ve Cevaplarda Öne Çıkanlar

  • CEO Rafael Santana, sipariş değişiklikleri veya iptallerinin müşteriye özel olacağını, yaygın iptaller beklenmediğini belirtti.
  • CFO John Olin, şirketin 2025 yılına kadar 75 milyon ila 90 milyon dolar elde etme yolunda ilerleyen maliyet tasarruflarından bahsetti.
  • Santana, alternatif bir yakıt olarak hidrojenin yakın vadede test edilmesi ve kullanıma sunulması konusunda iyimser olduğunu ifade etti.

Wabtec’in ilk çeyrek kazanç çağrısı, şirketin sağlam finansal durumunu ve stratejik yönünü ortaya koydu. Güçlü bir birikim ve yılın geri kalanı için kendinden emin bir görünümle Wabtec, özellikle dekarbonizasyon ve dijital teknolojiler alanlarında uzun vadeli büyüme stratejilerine odaklanmaya devam ediyor. Şirketin liderleri, Wabtec’in küresel demiryolu endüstrisinde devam eden başarısının temel itici güçleri olarak inovasyon ve pazar adaptasyonuna olan bağlılıklarını vurguladılar.

InvestingPro İçgörüleri

Wabtec Corporation (NYSE: WAB), 2024 yılının son ilk çeyrek sonuçlarına da yansıdığı üzere etkileyici bir finansal dayanıklılık ve büyüme sergiledi. İşte şirketin güçlü piyasa konumunun ve gelecek potansiyelinin altını çizen en son verilere ve InvestingPro İpuçlarına dayanan bazı bilgiler.

InvestingPro Verileri, Wabtec’in piyasa değerinin 26,25 milyar USD ile güçlü bir piyasa varlığına işaret ettiğini gösteriyor. Şirketin mevcut hisse fiyatının hisse başına kazancına oranının bir ölçüsü olan F/K oranı 35,71 iken, 2023’ün 4. çeyreği itibarıyla son on iki ay için düzeltilmiş F/K oranı 31,55 ile biraz daha düşüktür. Bu, yatırımcıların muhtemelen gelecekteki büyüme beklentileri nedeniyle Wabtec’in kazançları için bir prim ödemeye istekli olduklarını göstermektedir.

Önemli bir InvestingPro İpucu, Wabtec’in temettü ödemelerini 30 yıl üst üste sürdürdüğünü vurguluyor; bu da şirketin hissedar değeri sağlamaya olan bağlılığını ve istikrarlı bir finansal performans sürdürme konusundaki güvenini gösteriyor. Ayrıca, Wabtec’in hisse senedi genellikle düşük fiyat oynaklığı ile işlem görerek yatırımcılara demiryolu endüstrisi sektöründe nispeten istikrarlı bir yatırım seçeneği sunuyor.

3. parti reklam. Investing.com’un sunduğu veya önerdiği bir teklif değildir. Feragat detaylarına buradan bakın veya reklamları kaldırın

InvestingPro, Wabtec’in finansallarını ve stratejik görünümünü daha derinlemesine incelemek isteyenler için ek bilgiler ve ipuçları sunuyor. Karlılık tahminleri ve son hisse senedi fiyat hareketleri de dahil olmak üzere Wabtec’in performansı hakkında daha fazla analiz sağlayabilecek 8 InvestingPro İpucu daha mevcut. Bu değerli ipuçlarına erişmek ve daha bilinçli yatırım kararları almak için INVTROZEL1A kupon kodunu kullanarak https://www.investing.com/pro/WAB adresinden InvestingPro aboneliğinde %20’ye varan indirimden yararlanabilirsiniz.

Şirketin bir sonraki kazanç tarihi 24 Nisan 2024 olarak belirlenmiş olup, bu tarih yatırımcıların Wabtec’in performansını ve stratejik girişimlerini yakından takip etmeleri için önemli bir etkinlik olacak. InvestingPro ürünü ile yatırımcılar, gerçek zamanlı veriler ve uzman analizleri ile eğrinin önünde kalabilirler.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.