Dolar 32,2020
Euro 35,0069
Altın 2.504,53
BİST 10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Pts 22°C
Sal 25°C
Çar 22°C
Per 23°C

UPS İlk Çeyrek Kazançları Gelirdeki Düşüşe Rağmen Ortalama Tahminleri Aştı

UPS İlk Çeyrek Kazançları Gelirdeki Düşüşe Rağmen Ortalama Tahminleri Aştı

UPS İlk Çeyrek Kazançları Gelirdeki Düşüşe Rağmen Ortalama Tahminleri Aştı
23 Nisan 2024 14:08
25

UPS (UPS) 2024 yılının ilk çeyreğinde güçlü bir performans sergileyerek, yıldan yıla düşüş göstermesine rağmen hem kazanç hem de gelirleriyle finansal analistlerin beklentilerini aştı. Şirketin hisseleri, piyasanın beklenenden daha iyi olan sonuçlara olumlu tepki vermesiyle %2,5 oranında artış gösterdi.

İlk çeyrekte UPS, finans uzmanlarının 1,31 dolarlık ortalama tahmininin 0,12 dolar üzerinde 1,43 dolarlık düzeltilmiş hisse başına kazanç (EPS) bildirdi. Şirketin geliri 21,7 milyar $ olarak gerçekleşirken, bu rakam tahmin edilen 21,84 milyar $’ın biraz altında kaldı ve bir önceki yılın aynı çeyreğinde kaydedilen 22,9 milyar $’a kıyasla %5,3’lük bir düşüşü temsil etti. Şirketin genel faaliyet kâr marjı %7,4 olurken, düzeltilmiş kâr marjı %8,0 olarak gerçekleşti.

İcra Kurulu Başkanı Carol Tomé şirketin mali sonuçlarından duyduğu memnuniyeti dile getirerek şunları söyledi: “İlk çeyreğe ilişkin mali sonuçlarımız öngörülerimizi karşıladı ve Amerika Birleşik Devletleri’ndeki ortalama günlük paket teslimat hacmi çeyrek boyunca olumlu bir eğilim gösterdi. Gelecekte hem teslimat hacminde hem de gelir artışında bir toparlanma bekliyoruz.”

Amerika Birleşik Devletleri Yurtiçi Bölümünde, her gün teslim edilen ortalama paket sayısındaki %3,2’lik azalmaya bağlı olarak gelirde %5,0’lık bir düşüş yaşandı. Uluslararası Bölümde gelirde %6,3’lük bir düşüş ve günlük teslimat hacminde %5,8’lik bir azalma yaşandı. Tedarik Zinciri Çözümleri sektörü, büyük ölçüde lojistik ve nakliye işindeki düşük piyasa oranlarının bir sonucu olarak gelirde %5,3’lük bir düşüş gördü.

İleriye bakıldığında, UPS 2024 yılının tamamı için mali tahminlerini teyit ederek toplam gelirin yaklaşık 92,0 milyar ila 94,5 milyar dolar aralığında olacağını ve beklenen medyan değerin finansal analistlerin ortalama tahmini olan 93,03 milyar doların biraz altında olacağını öngördü. Şirket, 4,5 milyar dolara yakın sermaye yatırımlarıyla birlikte genel düzeltilmiş işletme kar marjının %10,0 ile %10,6 arasında olmasını bekliyor.

%AD-CONTAINER-0%

Genel Kabul Görmüş Muhasebe İlkelerine (GAAP) göre ilk çeyrek mali sonuçları, şirketin satın aldığı bazı markaları UPS’in sağlık hizmetleri iş segmentine entegre etme planlarıyla ilgili gayri nakdi varlık değer düşüklüğü ücretine ek olarak, yeniden yapılandırma ve çeşitli giderlerle ilişkili 110 milyon dolarlık veya seyreltme muhasebesinden sonra hisse başına 0,13 dolarlık bir maliyeti içeriyor.

UPS’in ekonomik zorluklara rağmen düzeltilmiş EPS ve gelir için finansal analistlerin tahminlerini aşma yeteneği, şirketin güçlü operasyonel yeteneklerini vurgulamakta ve yatırımcılar arasında güvenin artmasına yol açmaktadır.

Bu makale yapay zeka yardımıyla üretilmiş ve çevrilmiştir ve bir editör tarafından gözden geçirilmiştir. Ek ayrıntılar için Hüküm ve Koşullarımıza bakın.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.