Dolar 32,2020
Euro 35,0069
Altın 2.504,53
BİST 10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Paz 22°C
Pts 22°C
Sal 25°C
Çar 22°C

Gülen Suratlı Bulaşık Süngeri Satarak Yılda 82 Milyon Dolar Kazanan Adamla Tanışın: Peki Bunu Nasıl Başardı?

Aaron Karuse, sürekli yeni ve işlevsel tasarımlar için kafa yoran biriydi. Üstelik maddi bir beklentisi de yoktu. Tek gayesi, kendisinin ve çevresindekilerin hayatını kolaylaştırmaktı.

Gülen Suratlı Bulaşık Süngeri Satarak Yılda 82 Milyon Dolar Kazanan Adamla Tanışın: Peki Bunu Nasıl Başardı?
20 Nisan 2024 10:37
51

Kendini bildi bileli bir mucit olduğunu söyleyen Krause, temizlik malzemesi olarak kullanılan bir sünger tasarlamış ve bir anda kendini, yılda 82 milyon dolar kazanırken bulmuştu.

Peki Aaron Krause, bulaşık süngeri satarak nasıl bu kadar para kazandı?

Bu girişimci, 37 yaşında uluslararası bir imalat şirketini yönetiyordu.

Şirketin makinelerini onarıyor ve kirlenen elleri, canını bir hayli sıkıyordu. Bu sebeple iş yerinde, üretan köpüklü parlatma pedleri üretimindeki 14 yıllık deneyimini kullanarak ellerini temizlemenin bir yolunu aramaya başladı.

Çok geçmeden polimer bir süngerin, mükemmel bir çözüm olabileceğini düşündü. Yuvarlak şekilli, bir tarafı yivli ve ortasında iki delik bulunan “Scrub Daddy” isimli süngerini hayata geçirerek patentini aldı.

Krause, bu süngeri ilk etapta kaportacılara pazarlamaya çalıştı.

Fakat müşteriler, ürünün kullanışsız ve aşırı yüksek fiyatlandırıldığını düşündü. Hâl böyle olunca hevesi kırılan Krause, çareyi elindeki süngerleri üzerinde hurda yazılı kutuyla birlikte çöpün kenarına bırakmakta buldu.

Bir müddet sonra piyasadaki klasik süngerlerle mobilyalarını temizlemeye girişti fakat bu ürünler, mobilyalarının boyasını çiziyordu. Hurda gözüyle baktığı süngerlerine tekrar bir şans vermek istedi ve karşılaştığı sonuç şaşırtıcıydı.

Bu yuvarlak, yivli ve iki delikli sünger, mobilyalarını çizmemişti. Ayrıca köpüklü suya batırıldığında kolayca yumuşuyor ve diğer süngerlere göre çok daha kolay şekil alıyordu. 

Tekrar umutları yeşeren Krause, tasarladığı süngerin bulaşık yıkarken de kullanılabilmesi için gülümseyen bir ağız ekledi.

Bu hâliyle bir miktar satış olmasına rağmen gülümseyen temizleme süngeri, hâlâ büyük bir perakende mağazasına giriş yapamamıştı. Daha fazla insana ulaşması gerektiğinin farkında olan Krause, bir televizyon programına çıktı ve süngerini tanıttı.

Gülümseyen temizleme süngeri, bu televizyon programı sayesinde ünlendi ve ABD’deki birçok perakendeci tarafından satın alındı. Ardından çok geçmeden de Avustralyalı tüketicilerin, temizlik kategorisindeki favorisi hâline gelerek Krause’a 82 milyon dolar kazanç sağladı. 

Kaynaklar: Scrub Daddy, Smart Company

İlginizi çekebilecek diğer içeriklerimiz:

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.