Dolar 32,2020
Euro 35,0069
Altın 2.504,53
BİST 10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Pts 22°C
Sal 25°C
Çar 22°C
Per 23°C

TSMC hisseleri 1. çeyrek kazanç açıklamasının ardından %4 düştü

TSMC hisseleri 1. çeyrek kazanç açıklamasının ardından %4 düştü

TSMC hisseleri 1. çeyrek kazanç açıklamasının ardından %4 düştü
19 Nisan 2024 04:53
45

Dünyanın en büyük sözleşmeli yonga üreticisi Taiwan Semiconductor Manufacturing Co’nun (TSMC) hisseleri bugün Taipei borsasında önemli bir düşüş kaydetti. Şirketin hisse senedi fiyatı açılış zilinin ardından %4’ten fazla düştü. Bu düşüş TSMC’nin ilk çeyrek kazançlarını açıklamasının ardından geldi.

Genel piyasa da bir gerileme yaşadı ve genel endeks yaklaşık %1,9 düştü. TSMC’nin hisselerinin performansı, şirketin yarı iletken endüstrisindeki lider konumu göz önüne alındığında, bu zeminde kayda değer bir olaydı.

Birçok küresel teknoloji firması için kritik bir tedarikçi olan TSMC, çok çeşitli tüketici elektroniği ve profesyonel bilgi işlem ekipmanı için gerekli olan sofistike çiplerin üretiminde kilit bir rol oynamaktadır. Şirketin mali sağlığı genellikle teknoloji sektörünün genel performansının bir göstergesi olarak görülüyor ve bu da üç aylık sonuçlarını hem yatırımcılar hem de piyasa analistleri için bir ilgi noktası haline getiriyor.

TSMC’nin hisse fiyatı hareketinin etkisi, şirketin son mali açıklamalarına yönelik yatırımcı tepkilerini yansıtan bugünkü işlem seansı sırasında hissedildi. İlk çeyrek kazanç raporundaki kesin rakamlar, sağlanan bağlamda ayrıntılı olarak açıklanmadı.

Reuters bu makaleye katkıda bulunmuştur.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.