Dolar 32,2020
Euro 35,0069
Altın 2.504,53
BİST 10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Pts 22°C
Sal 25°C
Çar 22°C
Per 22°C

Öğrencilere müjde okul 4 gün tatil 3 gün oluyor, artık Cuma günleri de hafta sonu tatiline ekleniyor

Sonunda öğrencilerin istediği oluyor ve hafta sonu tatilleri 3 güne çıkartılıyor. Öğrencilerin talebi sonunda karşılık buldu. Özellikle sosyal medyada ses getiren öğrenciler sayesinde okullar 3 gün tatil 4 gün eğitim sistemine geçiyor.

Öğrencilere müjde okul 4 gün tatil 3 gün oluyor, artık Cuma günleri de hafta sonu tatiline ekleniyor
19 Nisan 2024 15:07
96

Hafta sonu tatilinin 3 güne çıkartılmasını isteyen öğrenciler sonunda seslerini duyurmayı başardı. Öğrenciler uzun süredir sosyal medya üzerinden okulların 4 gün, tatil günlerinin ise 3 gün olması konusunda bir kampanya yürütüyorlardı.

Elbette bunun pek çok sebebi var. Sonuç olarak eğitim günlerinin fazla olması, eğitimin kalitesinin yüksek olduğu anlamına gelmiyor.

Dünya’da eğitimin öncü olduğu ülkelerde genel olarak eğitim saatleri çok daha kısa. Öyle ki öğrenciler okula sadece günde 4 saat gidiyorlar. Evet yanlış duymadınız 4 saat.

Üstelik bu 4 saatin bir bölümü de sosyalleşme adı altında farklı etkinliklere ayrılıyor. Bu etkinliklerde not ve benzeri bir durum söz konusu olmuyor.

Ülkemizde ise günlük ders saatleri orta öğretimde 8 hatta 12 saate kadar çıkıyor. Bu öğrenciler üzerinde baskılara neden oluyor.

Aynı durum Avrupa’nın bazı ülkeleri için de söz konusu. Nitekim bu durum öğrenciler tarafından çok fazla hoş karşılanmıyor.

Bir süredir öğrenciler sosyal medya üzerinden okulların gün sayısının 4’e düşürülmesi tarafında bir kampanya yürütüyorlardı. Nitekim zafer öğrencilerin oldu.

Öğrencilerin yaptıkları sosyal medya baskısı meyvelerini geç de olsa verdi.

Norveç’te öğrencilerin isteğini haklı bulan kurumlar Cuma gününü de hafta sonu tatiline dahil etti. Peki bu sistem Türkiye’ye gelecek mi?

Genel olarak Türkiye eğitimde Avrupa’yı örnek alıyor. Avrupa ise Norveç ve Finlandiya gibi ülkeleri takip ediyor.

Kısaca özetlememiz gerekirse burada bir domino etkisiyle benzer bir sistemin Türkiye’ye de gelmesi şaşırtıcı olmaz. Özellikle de iş saatlerinin 4 güne düşürülmesi gündemdeyken.

Muhtemelen iş günleriyle paralel olarak okul günleri de 4 güne düşürülecektir. Bekleyip göreceğiz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.