Dolar 32,2020
Euro 35,0069
Altın 2.504,53
BİST 10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Pts 22°C
Sal 25°C
Çar 22°C
Per 22°C

Kazanç görüşmesi: Marsh McLennan ilk çeyrekte güçlü büyüme kaydetti, 2024’te yükselişe geçti

Kazanç görüşmesi: Marsh McLennan ilk çeyrekte güçlü büyüme kaydetti, 2024’te yükselişe geçti

Kazanç görüşmesi: Marsh McLennan ilk çeyrekte güçlü büyüme kaydetti, 2024’te yükselişe geçti
19 Nisan 2024 04:52
46

Marsh McLennan (NYSE: MMC), 2024 yılının ilk çeyreği için tüm iş segmentlerinde temel gelirde önemli bir büyüme ile güçlü finansal sonuçlar elde etti. Şirket, temel gelirde %9, düzeltilmiş işletme gelirinde %11 ve düzeltilmiş EPS’de %14 artış bildirdi. Marsh McLennan ayrıca 300 milyon dolarlık hisse geri alımını tamamladı ve pazardaki konumunu güçlendirmek için stratejik satın almalar gerçekleştirdi. Firmanın sigorta ve reasürans piyasa koşulları, primer sigorta ve reasürans piyasalarındaki oran artışlarının yüksek talebi karşılamasıyla istikrarlı kalmıştır. Marsh McLennan, yılın tamamı için orta tek haneli veya daha iyi temel gelir büyümesi, marj genişlemesi ve güçlü düzeltilmiş EPS büyümesi öngörüyor.

Önemli Çıkarımlar

  • Marsh McLennan, birinci çeyrekte temel gelirlerinde %9’luk bir artış elde etti.
  • Düzeltilmiş faaliyet geliri ve EPS sırasıyla %11 ve %14 arttı.
  • Şirket 300 milyon dolarlık hisse geri alımını tamamladı ve stratejik satın almaları sürdürdü.
  • Primer sigorta oranlarının yükseldiği istikrarlı sigorta ve reasürans piyasası koşulları.
  • Tüm yıl için orta tek haneli veya daha iyi temel gelir büyümesi ve marj genişlemesi tahmini.
  • Mercer’ın geliri %6, yönetilen varlıkları ise %38 oranında artmıştır.

Şirket Görünümü

  • Tüm yıl için orta tek haneli veya daha iyi bir temel gelir büyümesi beklentisi.
  • Beklenen marj genişlemesi ve düzeltilmiş EPS’de güçlü büyüme.
  • 2024’te temettüler, satın almalar ve hisse geri alımları yoluyla yaklaşık 4,5 milyar dolar sermaye dağıtmayı planlıyor.

Ayıya Yönelik Önemli Noktalar

  • ABD kaza sigortası piyasasında fiyat baskısı ile birlikte yaşanan zorluklara dikkat çekildi.
  • İkinci çeyrekte döviz kurlarından kaynaklanan 0,02$’lık bir rüzgar beklenirken, ikinci çeyrekte 0,01$’lık bir rüzgar daha bekleniyor.
  • Ağırlıklı olarak yeniden yapılandırma maliyetlerinden kaynaklanan 49 milyon $’lık kayda değer kalemler.

Yükselen Önemli Noktalar

  • Tüm iş segmentlerinde güçlü gelir artışı.
  • Reasürans teminatına yönelik artan talep ile istikrarlı piyasa koşulları.
  • Yatırımlar ve verimlilik iyileştirmeleri ikinci yarıda marj artışını destekledi.
  • Dijital çözümler ve sağlık alanındaki yenilikçi faydalarda güçlü büyüme.

Eksiklikler

  • Birinci çeyrekte faiz gideri, daha yüksek borç seviyeleri ve faiz oranlarını yansıtarak 159 milyon dolar olarak gerçekleşti.
  • Marsh için Asya Pasifik bölgesinde önceki yıllardaki güçlü büyüme nedeniyle hafif bir gerileme yaşandı.

Soru ve Cevaplarda Öne Çıkanlar

  • Yöneticiler, artan risk maliyetlerine rağmen sigorta ve reasürans piyasalarının istikrarını vurguladılar.
  • Rekabetçi brokerlik piyasasında ölçek ve işbirliğinin önemi vurgulandı.
  • Sağlık hizmetleri enflasyonu, müşterilerin maliyetlerini artırıyor ve bu da şirket için daha fazla proje çalışmasına yol açıyor.

Marsh McLennan’ın 2024’ün ilk çeyreği, yıla güçlü bir başlangıç yaptığını ve şirketin başarısını sürdürmeye hazır olduğunu gösteriyor. Stratejik yatırımlar ve sigorta ve danışmanlık sektörlerindeki acil zorlukları ele almaya odaklanan Marsh McLennan, büyüme yörüngesini sürdürmek ve pazar fırsatlarından yararlanmak için iyi bir konumdadır.

InvestingPro İçgörüleri

Marsh McLennan (NYSE: MMC) 2024 yılının ilk çeyreğinde güçlü bir performans göstermekle kalmadı, aynı zamanda son verilere ve InvestingPro İpuçlarına göre istikrarlı ve umut verici bir görünüm sergiledi. İşte yatırımcıların ilgisini çekebilecek bazı bilgiler:

InvestingPro verilerine göre, 99,14 milyar USD’lik güçlü Piyasa Değeri, şirketin piyasadaki önemli varlığına işaret ediyor. F/K Oranı 26,7 gibi nispeten yüksek bir seviyede olup, yatırımcıların şirketin kazanç potansiyeline olan güvenini yansıtmaktadır. Ayrıca, 2023’ün 4. çeyreği itibariyle son on iki aydaki Gelir Artışı %9,73 olup, şirketin rekabetçi bir ortamda satışlarını artırma becerisini göstermektedir.

InvestingPro İpuçları’ndan Marsh McLennan’ın 14 yıl üst üste temettü artırması ve 54 yıl üst üste temettü ödemelerini sürdürmesi, hissedarlara değer döndürme konusundaki güçlü kararlılığını göstermesi açısından dikkat çekicidir. Ayrıca, şirket sadece Sigorta sektöründe önemli bir oyuncu değil, aynı zamanda 52 haftanın en yüksek seviyesine yakın işlem görüyor, bu da pozitif ivmeye sahip şirketler arayan yatırımcıları çekebilir.

Marsh McLennan’ın performansını ve beklentilerini daha derinlemesine incelemek isteyen yatırımcılar, InvestingPro’da şirketin finansal sağlığı ve piyasa pozisyonu hakkında daha kapsamlı bir analiz sunan toplam 10 InvestingPro İpucu da dahil olmak üzere ek bilgiler bulabilirler. Abone olmak isteyenler INVTROZEL1A kupon kodunu kullanarak InvestingPro aboneliğinde %20’ye varan indirim elde edebilirler.

Marsh McLennan’ın stratejik satın almaları ve hisse geri alım programları, sağlam finansal ölçütleri ve istikrarlı temettü ödemeleri geçmişi ile birleştiğinde, şirketin sağlam finansal sağlığının ve dinamik sigorta endüstrisinde etkin bir şekilde gezinme yeteneğinin altını çiziyor.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.