Dolar 32,2020
Euro 35,0069
Altın 2.504,53
BİST 10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Pts 22°C
Sal 25°C
Çar 22°C
Per 22°C

G.Kore gözlemcisi daha iyi hissedar ilişkileri için çağrıda bulundu

G.Kore gözlemcisi daha iyi hissedar ilişkileri için çağrıda bulundu

G.Kore gözlemcisi daha iyi hissedar ilişkileri için çağrıda bulundu
18 Nisan 2024 04:50
45

SEOUL – Güney Kore Mali Denetim Servisi Başkanı Lee Bok-hyun, şirketlerin hissedarlarına daha yakın ilgi göstermesinin önemini vurguladı. Bu açıklama, hissedar getirilerini arttırmayı amaçlayan reformları uygulayarak yerel borsayı geliştirmeye yönelik daha geniş bir hükümet girişiminin bir parçası olarak geldi.

Aktivist fonlar, şirket temsilcileri ve piyasa uzmanlarıyla yapılan bir toplantıda Lee, şirketleri “hissedarların sesini dikkatle dinlemeye ve makul talepleri konusunda hissedarlarla aktif bir şekilde iletişim kurmaya” çağırdı. Lee, şirketlerin özellikle hissedar değerini artırmak ve sağlam bir yönetişim çerçevesi oluşturmak için çalışırken kaydettikleri ilerlemeyi hissedarlarla paylaşmaları gerektiğinin altını çizdi.

Reform çabaları, Güney Kore’nin yerel şirketlerin uluslararası muadillerine kıyasla düşük değerlenme eğiliminde olduğu bir olgu olan “Kore iskontosu “nu ele alma çabalarının bir parçasıdır. Bu değer düşüklüğü, düşük temettü ödemeleri ve chaebol olarak bilinen büyük, şeffaf olmayan aile holdinglerinin kontrolü gibi faktörlere bağlanıyor.

Şubat ayında borsada işlem gören şirketlerin değerini arttırmaya yönelik bir kurumsal reform planı açıklayan hükümet, önümüzdeki ay programa ilişkin ayrıntılı yönergeleri yayınlamaya hazırlanıyor. “Kurumsal Değer Arttırma Programı” piyasa beklentilerini karşılamak üzere vergi teşvikleri de dahil olmak üzere ilave tedbirlerle genişletilecek. Bu iyileştirmeler, ilk teklifin piyasanın ihtiyaçlarını tam olarak karşılamadığı yönündeki geri bildirimleri takip ediyor.

Reuters bu makaleye katkıda bulunmuştur.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.