Dolar 32,2020
Euro 35,0069
Altın 2.504,53
BİST 10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Pts 22°C
Sal 25°C
Çar 22°C
Per 22°C

Huawei, yeni dizüstüsü ile ABD’yi karıştırdı

ABD hükümeti Çin’in yonga teknolojilerinde gelişmemesi için uyguladığı katı ambargoyu bizzat kendisi deliyor ve bu da tartışmalara yol açıyor. Huawei’nin yeni MateBook X Pro 2024 modeli hukuk çevrelerini rahatsız ediyor. Huawei MateBook X Pro …

Huawei, yeni dizüstüsü ile ABD’yi karıştırdı
16 Nisan 2024 10:52
35
ABD hükümeti Çin’in yonga teknolojilerinde gelişmemesi için uyguladığı katı ambargoyu bizzat kendisi deliyor ve bu da tartışmalara yol açıyor. Huawei’nin yeni MateBook X Pro 2024 modeli hukuk çevrelerini rahatsız ediyor.

Huawei MateBook X Pro 2024 ortalığı karıştırdı

Huawei MateBook X Pro 2024 dizüstü modeli Intel’in son Core Ultra işlemcisini kullanıyor ve bu sayede gelişmiş yapay zekâ yeteneklerine erişebiliyor ancak bu tam da kanun koyucuların yıllardır engellemeye çalıştığı şey.

Huawei bu ayrıcalığı Trump hükümetinin 2020 yılında verdiği bir lisansla elde etmiş. Yaklaşık 4 yıldır geçerli olan bu lisansta bugüne kadar bir değişiklik yapılmaması yüzünden Huawei esnek davranabiliyor.

Çin ile ilişkileri takip eden Temsilciler Meclisi üyeleri ve Cumhuriyetçi gruplar konuyu dile getirse de Ticaret Bakanlığı henüz bir açıklama yapmadı. Lisans iptal edilmezse Huawei en yeni Intel işlemcilere erişmeye devam edecek.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.