Dolar 32,2020
Euro 35,0069
Altın 2.504,53
BİST 10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Pts 22°C
Sal 25°C
Çar 22°C
Per 22°C

Ericsson Hisseleri İlk Çeyrek Sonuçlarının Güçlü Kar Göstermesi ve Brüt Marj Beklentilerini Aşmasının Ardından Tırmanışa Geçti

Ericsson Hisseleri İlk Çeyrek Sonuçlarının Güçlü Kar Göstermesi ve Brüt Marj Beklentilerini Aşmasının Ardından Tırmanışa Geçti

Ericsson Hisseleri İlk Çeyrek Sonuçlarının Güçlü Kar Göstermesi ve Brüt Marj Beklentilerini Aşmasının Ardından Tırmanışa Geçti
16 Nisan 2024 11:37
16

Ericsson’un (ERIC) hisseleri, şirketin 2024 mali yılının ilk çeyreğine ilişkin analistlerin tahminlerinden daha yüksek olan mali sonuçlarının açıklanmasının ardından Salı günü Stockholm’de %6’nın üzerinde artış gösterdi.

Ağ ve telekomünikasyon hizmetlerinde uzmanlaşmış İsveçli şirket, hisse başına 0,77 SEK kâr açıklayarak, 0,33 SEK olan ortalama analist tahminini aştı. Şirketin bu çeyrekteki geliri 53,3 milyar SEK olarak gerçekleşti ve bu rakam 55 milyar SEK olan beklentinin biraz altında kaldı.

Ericsson’un brüt kar marjı, yeniden yapılanma ile ilgili maliyetler hariç tutulduğunda, bir önceki %39,8’den %42,7’ye yükseldi ve ortalama %40’lık tahminin önemli ölçüde üzerinde gerçekleşti.

Ericsson bu artışı rekabetçi ürün yelpazesine, etkili maliyet kontrol önlemlerine, fiyatlandırma ve satış koşullarının daha güçlü bir şekilde uygulanmasına ve fikri mülkiyet haklarının lisanslanmasından elde edilen gelirlerdeki büyümeye bağladı.

Düzeltmeler olmaksızın brüt kâr marjı, daha önceki %38,6’lık rakama kıyasla %42,5 olarak gerçekleşti.

Geleceğe bakıldığında Ericsson, yeni imzalanan sözleşmeler ve Kuzey Amerika’daki müşterilerinin normal stok seviyelerine dönmesi sayesinde gelirin yılın ikinci yarısına doğru istikrar kazanmasını bekliyor.

Önümüzdeki ikinci çeyrek için Ericsson, yeniden yapılandırma maliyetleri hariç olmak üzere Ağlar işinin brüt kar marjının %42 ila %44 arasında olacağını tahmin ediyor.

Jefferies analistleri, yatırımcıların mütevazı gelir rakamlarından ziyade şirketin iyileşen kar marjlarına odaklanacaklarına inandıklarını ifade etti.

Bir raporda, “Gelirdeki mevcut düşüş endişe verici olsa da, yatırımcıların yıl boyunca brüt kar marjındaki güçlü eğilime ve ikinci yarıda gelirde beklenen istikrara odaklanacağını tahmin ediyoruz” denildi.

Morgan Stanley analistleri, gelirdeki en önemli düşüşün %42 ile Güneydoğu Asya, Okyanusya ve Hindistan bölgelerinde meydana geldiğini gözlemledi.

Analistler, “Bu düşüşün ana nedenleri, 2023’teki olağanüstü yüksek yatırım seviyelerinin ardından Hindistan’daki sermaye harcamalarındaki azalma ve 2023’ün ilk çeyreğindeki proje tamamlama zamanlaması nedeniyle Filipinler ve Malezya’da bir önceki yıla göre yaşanan düşüştür” yorumunda bulundu.

Bu makale yapay zeka yardımıyla üretilmiş, çevrilmiş ve bir editör tarafından gözden geçirilmiştir. Daha fazla ayrıntı için lütfen Hüküm ve Koşullarımıza bakın.

ETİKETLER: , , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.