Dolar 32,2020
Euro 35,0069
Altın 2.504,53
BİST 10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Pts 22°C
Sal 25°C
Çar 22°C
Per 22°C

İsrail savaş kabinesi toplanıyor, karar verilecek! İran’dan merak edilen soruya yanıt…

İsrail’in Şam’daki İran Konsolosluğu’nu vurmasına cevap olarak “Gerçek Vaat” operasyonu düzenleyen İran, Tel Aviv’e 300’e yakın füze ve İHA ile saldırmıştı. Konuyla ilgili bugünkü İsrail savaş kabinesinden çıkacak karar merak ediliyor.

İsrail savaş kabinesi toplanıyor, karar verilecek! İran’dan merak edilen soruya yanıt…
14 Nisan 2024 13:55
23

İsrailli bir yetkili The Times of Israel’e, bu sabah yapılan durum değerlendirmesinde İran’ın füze ve drone saldırısına İsrail’in tepkisi konusunda herhangi bir karar verilmediğini söyledi. Olası yanıt bugün saat 15.00’te yapılması planlanan savaş kabinesi toplantısında tartışılacak.

İsrail’in Tahran’ın “Gerçek Vaat” operasyonuna nasıl bir karşılık vereceği merak konusu olurken, uzmanlar durumun daha kötüleşebileceğine dikkat çekiyor.

MUHTEMEL HEDEF ‘İRAN ÜSLERİ’

Büyük bir karşılık vereceğini duyuran İsrail’in en muhtemel hedefinin İran üslerini füzelerle vurmak olduğunu belirten BBC Güvenlik Muhabiri Frank Gardner, Tel Aviv’in daha da ileri gidip ülke genelindeki büyük askeri üsleri ve Devrim Muhafızları’nın eğitim merkezlerini hedef alabileceğini, bu saldırıların maddi hasarın yanı sıra, ölümlere de yol açabileceğini ifade etti.

İRAN’DAN MİSİLLEME YAPMASI BEKLENEN İSRAİL’E TEHDİT

İran ise sabah saatlerinde yaptığı açıklamayla misilleme yapması beklenen İsrail’i tehdit etmiş ve “Tepkimiz dün geceye göre daha büyük olur” restini çekmişti.

GÖZLER KABİNEDEN ÇIKACAK KARARDA

Gözler İsrail’in savaş kabinesinden çıkacak karara çevrilirken, Orta Doğu’daki hükümetler de nefeslerini tutup gelişmeleri yakından takip ediyor.

İRAN’DAN CEVABI MERAKLA BEKLENEN SORUYA YANIT

İran Genelkurmay Başkanı Tümgeneral Muhammed Bagheri, İsrail’e düzenledikleri askeri operasyonun başarıyla sonuçlandığını öne sürerek, devamını amaçlamadıklarını söyledi.

GENELKURMAY BAŞKANI SALDIRIYI DEĞERLENDİRDİ

İran devlet televizyonuna konuşan Tümgeneral Bagheri, Devrim Muhafızları Ordusu tarafından İsrail’e düzenlenen saldırıyı değerlendirdi.

“TAM BİR SONUÇ OLARAK GÖRÜYORUZ”

Bagheri “Operasyon başarıyla tamamlandı. Biz bu operasyonu tam bir sonuç olarak görüyoruz ve operasyonun devamına yönelik bir düşüncemiz yok” dedi. Tel Aviv yönetiminin, İran’ın Suriye’nin başkenti Şam’daki konsolosluğuna saldırarak kırmızı çizgiyi aştığını belirten Bagheri, İran’a yönelik yeni bir saldırının olması durumunda İsrail’e daha geniş kapsamlı bir saldırı düzenleyeceklerini ifade etti.

“SALDIRININ UYARI SEVİYESİNDE KALMASINA ÇABA GÖSTERİYORUZ”

Sivil yerleşim yerleri ile ekonomik bölgelerin vurulmadığını kaydeden Bagheri, çok daha fazla füze atabilme kabiliyetine sahip olmalarına rağmen İsrail’e saldırının uyarı seviyesinde kalmasına çaba gösterdiklerini kaydetti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.