Dolar 32,2020
Euro 35,0069
Altın 2.504,53
BİST 10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Pts 22°C
Sal 25°C
Çar 22°C
Per 22°C

Windows 8’in Fiyasko Olarak Nitelendirilmesinin Arkasındaki Sebep Tam Olarak Nedir?

2012, Microsoft için büyük hamlelerin yılıydı. Teknoloji devi, biraz risk alıp tamamen yeni bir kullanıcı arayüzüne sahip Windows 8’i piyasaya sürdü ancak pek çok kullanıcı bu hareketi başarısız buldu.

Windows 8’in Fiyasko Olarak Nitelendirilmesinin Arkasındaki Sebep Tam Olarak Nedir?
6 Nisan 2024 12:07
55

Windows 8, başlat menüsünü tarihe karıştıran ve tabletlerle uyum sağlamayı amaçlayan bir adımdı. Amaç, Windows’un şimdiye kadar görülmüş en akıcı ve kullanıcı dostu versiyonunu yaratmaktı.

Ancak işler pek de beklenildiği gibi gitmedi ve birçok kullanıcı tarafından Windows, eleştiri yağmuruna tutuldu. Peki ama sebebi neydi?

Windows 8’in başarısızlığı, sadece yüzeyde bir popülerlik meselesi değildi.

Windows Vista bile bu işletim sisteminden daha iyi performans gösterdiğinde, durumun ciddiyeti ortaya çıktı. John Dvorak gibi eleştirmenler, Windows 8’in Microsoft için tam bir felaket olduğunu savundu.

Ancak bu radikal değişim gerçekten gereksiz miydi, yoksa zamanının kurbanı mıydı? Windows 8’in başarısızlığı, aslında Windows Vista’nın başına gelenlerin yansıması gibi görünüyor.

Büyük tasarım değişiklikleri, önceki sürümün popülerliği, yanlış hedef kitlelere odaklanma, zoraki uygulamalar ve olumsuz basın etkisi. Bu hikâyede, Microsoft’un cesur kararları ve teknolojinin belirsiz yönü ön planda.

2012’de tabletler yükselişteydi ve Microsoft, Windows 8 ile bu trende ayak uydurmaya çalıştı.

Ancak bu cesaretli adım, PC kullanıcılarını dışlamak pahasına oldu. Windows 8, başlangıç menüsünün kaldırılması gibi tartışmalı kararlarla doluydu. Bu, öğrenilmesi zor ve yabancı bir deneyim yarattı.

Aynı zamanda masaüstüne ulaşmak bile meydan okuma hâline geldi. Windows 7’nin başarısının ardından kullanıcılar, Windows 8’den daha fazlasını beklerken; yabancılık duygusu, işleri daha da zorlaştırdı.

Peki, Windows 8 gerçekten başarısız mıydı?

Tablet pazarı beklenen patlamayı yapmadı ve Microsoft’un tablet merkezli yaklaşımı, geleneksel PC kullanıcılarını hayal kırıklığına uğrattı.

Microsoft, bu geçiş döneminde bazı hatalar yaptı ancak Windows 8’in bazı pozitif yönleri de vardı. Örneğin Windows Defender gibi özellikler ve File History gibi yedekleme sistemleri, Windows 8’in katkıları arasında yer alıyor.

Sonuç olarak Windows 8, Microsoft için zorlu bir dönemin sembolü hâline geldi.

Kaynaklar: NationSquid

İlginizi çekebilecek diğer içeriklerimiz:

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.