Dolar 32,9449
Euro 35,7631
Altın 2.529,53
BİST 10.891,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 28°C
Az Bulutlu
İstanbul
28°C
Az Bulutlu
Cts 32°C
Paz 32°C
Pts 30°C
Sal 29°C

Togay Bayatlı İçin Anma Töreni İstanbul’da Gerçekleştirildi

85 yaşında hayatını kaybeden spor yazarı Togay Bayatlı için İstanbul’da Olimpiyatevi’nde anma töreni düzenlendi. Törene TMOK Başkanı Uğur Erdener, Bayatlı’nın yakınları ve basın camiasından birçok isim katıldı. Bayatlı’nın hayatı slayt gösterimiyle anlatıldı. Konuşmalarda Bayatlı’nın heyecanı ve enerjisi vurgulandı. Cenaze namazının ardından Bayatlı Zincirlikuyu Mezarlığı’na defnedilecek.

Togay Bayatlı İçin Anma Töreni İstanbul’da Gerçekleştirildi
4 Nisan 2024 12:00
28

İki gün önce 85 yaşında hayatını kaybeden duayen spor yazarı, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) ve Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) eski başkanlarından Togay Bayatlı için İstanbul’da anma töreni gerçekleştirildi.

Ataköy’de bulunan Olimpiyatevi’nde düzenlenen anma törenine TMOK Başkanı Uğur Erdener, Bayatlı’nın yakınları, arkadaşları ve basın camiasından birçok isim katıldı.

Saygı duruşuyla başlayan törende Bayatlı’nın hayatının anlatıldığı fotoğraf slayt gösterimi yapıldı.

Burada açıklamalarda bulunan Uğur Erdener, “Bugün zor bir görevi yerine getirmek için beraberiz. Büyük bir spor insanını ebediyete uğurluyoruz. Kendileriyle uzun yıllar beraber çalıştık. Hiç tükenmeyen bir heyecanı ve enerjisi olan bir insandı. Bu, her zaman işine yansırdı. Ses tonundan o heyecanı anlamak mümkündü. Türk sporunun çok büyük bir kaybıdır.” ifadelerini kullandı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Hizmetleri Genel Müdürü Veli Ozan Çakır da şunları kaydetti:

“Hepimizin çok sevdiği, saydığı bir büyüğümüzü anmak üzere burada toplandık. İzletilen görüntülerde Türk sporunda çok ciddi bir evreye tanıklık etmiş, yaşanan birçok başarının merkezinde olmuş, bu salonda bulunan sporla en ufak bir ilişkisi olan herkesin hayatına dokunmuş bir insan gördük. Hepimiz spora gönül veren insanlarız, umarım hepimiz geride böyle bir miras bırakabiliriz.”

Oğlu Ömer Bayatlı ise “Babam Türk insanın inandığı ve çalıştığı zaman dünyada en büyük başarılara ulaşabileceğine ve sporun barış için en önemli şey olduğuna inanırdı.” şeklinde görüş belirtti.

Togay Bayatlı’nın cenazesi, Zincirlikuyu Camisi’nde öğle vakti kılınacak cenaze namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı’na defnedilecek.

ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.