Dolar 32,9449
Euro 35,7631
Altın 2.529,53
BİST 10.891,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 28°C
Az Bulutlu
İstanbul
28°C
Az Bulutlu
Cts 32°C
Paz 32°C
Pts 30°C
Sal 29°C

Seçimde mehmetçik üzerinden provokasyon! MSB’den cevap!

Millî Savunma Bakanlığı kaynakları, seçimlerde bazı askerlerin toplu olarak oy kullandığı yönünde CHP ve DEM Parti tarafından ortaya atılan çirkin iddialara yanıt verdi.

Seçimde mehmetçik üzerinden provokasyon! MSB’den cevap!
4 Nisan 2024 12:54
108

Ağrı’da terör örgütü PKK’nın siyasi kanadı DEM Parti’nin Belediye Başkan Adayı Hazal Aras ve DEM Parti Ağrı Milletvekili Sırrı Sakık, oy kullanmaya gelen asker ve polislere “Gaspçılar, hırsızlar” diyerek hakaret etti.

ÖZGÜR ÖZEL DE ARKA ÇIKTI

CHP Genel Başkanı Özgür Özel ise yaptığı açıklamada, hadlerini aşan gizli ittifak ortağı DEM Parti’ye destek verdi. Yerel seçimlerde görevli olan kolluk kuvveti ve rütbeli askerlerin oy kullanmasını manipüle edilen Özgür Özel, “Silahlı kuvvetler personeli bireysel olarak bu ayıptan sorumlu değildirler. Silahlı kuvvetlerin bir kısım personeli bu işe alet edildi.” diyerek kirli provokasyona arka çıktı.

MSB’DEN CEVAP!

Millî Savunma Bakanlığı kaynakları, seçimlerde bazı askerlerin toplu olarak oy kullandığı görüntülere ilişkin olarak şunları söyledi:

“18 yaşını dolduran her Türk vatandaşı seçme ve halkoylamasına katılma hakkına sahiptir. Anayasamız ve ilgili mevzuat kapsamında silahaltında bulunan er ve erbaşlar ile askeri öğrenciler oy kullanamazlar. Belirtilen statülerdeki personel dışında kalan profesyonel olarak askerlik mesleğini icra eden diğer personel ise vatandaşlık görevini yerine getirmek için oy kullanma hakkını yürürlükteki mevzuat esasları kapsamında yerine getirmektedir.”

 

ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.