Dolar 32,9449
Euro 35,7631
Altın 2.529,53
BİST 10.891,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 32°C
Açık
İstanbul
32°C
Açık
Paz 32°C
Pts 30°C
Sal 29°C
Çar 29°C

Yatırımcılar Fed faiz indirimi beklentilerini Mayıs ayına çekti

Yatırımcılar Fed faiz indirimi beklentilerini Mayıs ayına çekti

Yatırımcılar Fed faiz indirimi beklentilerini Mayıs ayına çekti
1 Şubat 2024 00:59
41

Federal Rezerv’in son politika toplantısının ardından, yatırımcılar gelecekteki faiz indirimlerinin zamanlamasına ilişkin beklentilerini değiştirdi. Başlangıçta Mart ayı gibi erken bir tarihte başlamasını bekleyen piyasa katılımcıları, şimdi Mayıs ayını merkez bankasının faiz indirimine başlaması için daha olası bir zaman olarak değerlendiriyor.

Federal Rezerv yılın ilk toplantısını politika faizini %5,25-%5,5 aralığında tutarak tamamladı. Merkez Bankası’nın açıklamasında, hedef faiz aralığında bir indirime gitmeden önce enflasyonun %2’lik hedefe doğru istikrarlı bir şekilde ilerlediğine dair daha fazla güvenceye ihtiyaç duyulduğu vurgulandı.

Fed’in daha önce daha fazla politika sıkılaştırmasından bahsetmeyen güncellenmiş duruşuna yanıt olarak, yatırımcılar yıl boyunca faiz düşüşlerine ilişkin tahminlerini yeniden ayarladılar. Beklentiler, 2024 yılı sonuna kadar beş çeyrek puanlık faiz indirimi öngörmek yönünde değişti. Daha önce neredeyse tamamen beklenen altıncı faiz indirimi olasılığı şimdi yaklaşık %50’ye düştü.

B. Riley Wealth’in baş piyasa stratejisti Art Hogan, “İyi haber, daha fazla sıkılaştırmayı unutabiliriz. Kötü haber ise faizleri ‘eğer’ değil ‘ne zaman’ düşürecekleri ve bu ‘ne zaman’ konsensüsün sınırlarına itildi.”

Piyasa gözlemcileri, ABD ekonomisinin gidişatını ve merkez bankasının enflasyonu kontrol altına alma konusundaki kararlılığını değerlendirirken Fed’in politika sinyallerini yakından izlemeye devam ediyor.

InvestingPro İçgörüleri

Yatırımcılar Federal Rezerv’in son politika kararlarını ve bunların finansal piyasalar üzerindeki etkilerini değerlendirirken, daha geniş ekonomik manzara içinde belirli şirketlerin performansını ve görünümünü dikkate almak önemlidir. “X Şirketi” olarak adlandıracağımız bu tür bir şirket, mevcut ortamda özellikle ilgili olan güçlü ve zayıf yönlerin bir karışımını göstermiştir.

InvestingPro İpuçları, Şirket X’in iki analistinin önümüzdeki dönem için kazançlarını yukarı yönlü revize ettiğini ve bunun da şirketin performansına ilişkin olumlu bir bakış açısına işaret ettiğini ortaya koyuyor. Ayrıca, şirketin yakın vadeli kazanç büyümesine göre düşük bir F/K oranıyla işlem gördüğü ve bunun da büyüme beklentilerine bağlı olarak hisse senedinin değerinin düşük olduğunu gösterebileceği belirtiliyor.

Bununla birlikte, X Şirketinin hızla nakit tükettiğini ve zayıf brüt kâr marjlarından muzdarip olduğunu, bunun da özellikle sıkılaşan para politikası ortamında faaliyetlerini sürdürmede zorluklar yaratabileceğini belirtmek de önemlidir.

InvestingPro Verilerinden, X Şirketinin 42,52 milyon USD piyasa değerine ve 10,36 F/K oranına sahip olduğunu görebiliyoruz; bu oran 2023’ün 3. çeyreği itibariyle son on iki aya bakıldığında 20,18’e yükseliyor. Şirket aynı dönemde %19,8’lik bir gelir artışı yaşadı ve bu da sağlam bir üst düzey büyümeye işaret ediyor.

Daha derin analizlerle ilgilenenler için InvestingPro+, X Şirketi ve X Şirketinin önemli bir oyuncu olduğu Bankalar sektöründeki diğer şirketler hakkında ek bilgiler sunmaktadır. Aboneler, %50’ye varan indirimlerle özel Yeni Yıl indiriminden yararlanabilirler. SFY24 kupon kodunu kullanarak 2 yıllık aboneliklerde %10, SFY241 kupon kodunu kullanarak 1 yıllık aboneliklerde %10 indirimden yararlanabilirsiniz. X Şirketi için daha birçok InvestingPro İpucu mevcut olup, şirketin mali durumu ve piyasa pozisyonu hakkında kapsamlı bir görünüm sağlar.

Reuters bu makaleye katkıda bulunmuştur.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.