Dolar 32,9449
Euro 35,7631
Altın 2.529,53
BİST 10.891,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 28°C
Az Bulutlu
İstanbul
28°C
Az Bulutlu
Cts 32°C
Paz 32°C
Pts 30°C
Sal 29°C

Wolfspeed hisseleri zayıf üçüncü mali çeyrek satış tahmini nedeniyle düşüşte

Wolfspeed hisseleri zayıf üçüncü mali çeyrek satış tahmini nedeniyle düşüşte

Wolfspeed hisseleri zayıf üçüncü mali çeyrek satış tahmini nedeniyle düşüşte
1 Şubat 2024 01:14
150

Silisyum karbür ve galyum nitrür teknolojilerine odaklanmış bir firma olan Wolfspeed (WOLF), ikinci çeyreğe ilişkin mali sonuçlarını açıklamasının ardından Çarşamba günü uzatılan işlem süresi boyunca hisse fiyatında düşüş yaşadı.

Firma, analistler tarafından tahmin edilen hisse başına 0,63 $’lık kayıptan daha olumlu olan 0,55 $’lık negatif bir hisse başına kazanç (EPS) bildirdi. Çeyrek geliri 208,4 milyon $’a ulaşarak 206,19 milyon $ olarak öngörülen ortalamayı marjinal bir şekilde aştı.

Wolfspeed İcra Kurulu Başkanı Gregg Lowe, “Planımızın güçlü bir şekilde uygulandığını gösteren ve Wolfspeed’in ve silisyum karbür sektörünün geleceğine olan güvenimizi pekiştiren bu çeyrekteki performansımızdan memnunuz” dedi.

“Mohawk Valley tesisimizde önemli ilerlemeler kaydedildi ve gelir bir önceki çeyreğe göre üç kat arttı.”

Wolfspeed, 2024 yılının üçüncü çeyreği için ihtiyatlı bir perspektif sunan bir tahminde bulundu. Firma, analist beklentileriyle uyumlu olarak EPS’nin eksi 0,57 ila eksi 0,69 dolar arasında değişeceğini öngörüyor.

Wolfspeed üçüncü çeyrekte 185 milyon ila 215 milyon dolar arasında gelir elde edeceğini öngörüyor ki bu rakam ortalama piyasa tahmini olan 224 milyon dolardan önemli ölçüde daha düşük.

Bu belge yapay zeka yardımıyla oluşturulmuş ve çevrilmiş ve bir insan editör tarafından doğrulanmıştır. Daha fazla ayrıntı için Hüküm ve Koşullarımıza bakın.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.