Dolar 32,9449
Euro 35,7631
Altın 2.529,53
BİST 10.891,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 32°C
Açık
İstanbul
32°C
Açık
Paz 32°C
Pts 30°C
Sal 29°C
Çar 29°C

Qorvo hisseleri, güçlü kazançlar ve olumlu gelecek görünümünün ardından yükseldi

Qorvo hisseleri, güçlü kazançlar ve olumlu gelecek görünümünün ardından yükseldi

Qorvo hisseleri, güçlü kazançlar ve olumlu gelecek görünümünün ardından yükseldi
1 Şubat 2024 01:05
54

Qorvo (QRVO) üçüncü çeyreğe ilişkin kazanç ve gelirlerini beklentilerin üzerinde açıklayarak piyasa kapandıktan sonra hisselerinin değerinde %5,2’lik bir artışa neden oldu.

Yarı iletken çözümler sunan şirket, üçüncü çeyrekte hisse başına kazancını (EPS) 2,10 dolar olarak açıklayarak 1,66 dolarlık ortalama analist tahminini aştı. Gelirleri ise 1,07 milyar dolara ulaşarak piyasa uzmanlarının 1 milyar dolarlık tahminini aştı.

Aynı dönemde Qorvo, GAAP dışı brüt kâr marjını %43,8 ve faaliyet kârını 237 milyon dolar olarak bildirdi.

Geleceğe yönelik görünümünde şirket, dördüncü çeyrek için yaklaşık 1,20 dolarlık bir EPS öngörüyor ki bu, finansal analistlerin 1,15 dolarlık beklentisinden daha yüksek. Ayrıca, önümüzdeki çeyrek için gelirin yaklaşık 925 milyon dolar olmasını bekliyor, bu da piyasa analistleri tarafından beklenen 914,1 milyon dolardan daha fazla.

Buna ek olarak Qorvo, yüksek performanslı silikon entegre devrelerin (IC) üretiminde uzmanlaşmış bir şirket olan Anokiwave’i satın almayı kabul ettiğini açıkladı. Bu satın alma işleminin Mart ayında sona erecek çeyrekte tamamlanması planlanıyor.

Qorvo’nun Yüksek Performanslı Analog bölümü başkanı Philip Chesley, “Anokiwave tarafından geliştirilen yüksek frekanslı hüzmeleme ve ara frekanstan (IF) radyo frekansına (RF) dönüştürme IC’leri, Qorvo’nun mevcut RF ön uç ürün serisini önemli ölçüde geliştirecek” dedi.

“Farklı yeteneklerimizi birleştirerek, savunma, havacılık ve ağ altyapısı pazarlarında kullanılmak üzere tam entegre çözümler ve Paketlerde Sistemler (SiP’ler) sunabileceğiz.”

Bu makale yapay zeka teknolojisinin yardımıyla oluşturulmuş ve çevrilmiş ve daha sonra bir editör tarafından gözden geçirilmiştir. Ek ayrıntılar için lütfen Şartlar ve Koşullarımıza bakın.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.