Dolar 32,9449
Euro 35,7631
Altın 2.529,53
BİST 10.891,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 28°C
Az Bulutlu
İstanbul
28°C
Az Bulutlu
Cts 32°C
Paz 32°C
Pts 30°C
Sal 29°C

Pazar sonrası faaliyetler: Qualcomm, Rocket Lab, Nextracker

Pazar sonrası faaliyetler: Qualcomm, Rocket Lab, Nextracker

Pazar sonrası faaliyetler: Qualcomm, Rocket Lab, Nextracker
1 Şubat 2024 01:40
128

Piyasa Sonrası İşlem Güncellemeleri:

Qualcomm (QCOM) hisseleri, şirketin beklentileri aşan ilk çeyrek kazançlarını açıklamasının ve akıllı telefon işlemcilerine yönelik artan talebi gerekçe göstererek ikinci çeyrek için iyimser gelir tahminleri sunmasının ardından istikrarsızlık gösterdi. Hisse fiyatındaki ilk artışa rağmen, şirketin bazı müşterilerin hala fazla stok seviyelerini yönettiğine ilişkin uyarısının ardından değer %2 düştü.

Align Technology (ALGN) hisseleri, dördüncü çeyrek için etkileyici finansal performans ve gelecekteki güçlü gelir projeksiyonlarının açıklanmasının ardından %10 oranında yükseldi. Şirket, önümüzdeki çeyrekte hem satılan şeffaf diş hizalayıcılarının hacminde hem de ortalama piyasa fiyatlarında hafif bir artış bekliyor.

Aflac (AFL) hisseleri, şirketin dördüncü çeyrek için bildirdiği hisse başına kazancın analistlerin tahminlerini karşılamamasının ardından %3 oranında düştü.

Rocket Lab USA, Inc. (Nasdaq: RKLB) hisseleri, şirketin 2029 yılında vadesi dolacak olan toplam 275 milyon dolar değerindeki dönüştürülebilir kıdemli tahvillerin halka açık olmayan satışını başlatmasının ardından %10 oranında düşüş yaşadı.

Akıllı güneş takip sistemleri ve yazılım çözümleri konusunda uzmanlaşmış bir şirket olan Nextracker Inc. (NXT), hisse başına kazanç, gelir ve finansal görünümünün piyasa konsensüsünü aşmasının ardından hisse fiyatında %20’lik bir artış yaşadı. Şirketin geliri bir önceki yılın aynı çeyreğine göre %37 artış gösterdi.

Boot Barn Holdings (BOOT) hisseleri, şirketin üçüncü çeyrek mali sonuçlarının piyasa beklentilerinin üzerinde olmasına rağmen, dördüncü çeyrek hisse başına kazanç tahmininin beklenenin altında kalması nedeniyle %3,5 oranında düştü.

Paramount Global (PARA) hisseleri işlem saatleri sonrasında %2 oranında artış gösterdi. New York Post’un haberine göre, şirketin çoğunluk hissedarından bağımsız bir komite kurarak potansiyel bir satış için ön adımlara başladığı belirtiliyor.

Louis Juricic tarafından

Bu makale yapay zeka yardımıyla üretilmiş, çevrilmiş ve bir editör tarafından gözden geçirilmiştir. Daha fazla ayrıntı için lütfen Hüküm ve Koşullarımıza bakın.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.