Dolar 32,9449
Euro 35,7631
Altın 2.529,53
BİST 10.891,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 28°C
Az Bulutlu
İstanbul
28°C
Az Bulutlu
Cts 32°C
Paz 32°C
Pts 30°C
Sal 29°C

Murat Kurum’un ‘depremlerde 130 bin kişi öldü’ sözleri çarpıtıldı: Cumhuriyet tarihini kastetti

Cumhur İttifakı İstanbul Adayı Murat Kurum, katıldığı canlı yayında, topyekün kentsel dönüşümün önemine vurgu yaparak, “Depremlerde 130 bin canımız gitmiş. İstanbul’a bir şey olursa ülke gider, terörle mücadele kadar önemli diye o yüzden söylüyoruz.” ifadelerini kullandı. Kurum’un bu sözleri, muhalif sosyal medya kullanıcıları tarafından ‘Kahramanmaraş merkezli depremlerde 1 kişi ölmüş’ algısıyla servis edildi. Sunucu Candaş Tolga Işık, Kurum’un söz konusu açıklamayı Cumhuriyet tarihinde ölen kişilerin yaklaşık sayısı olarak ifade ettiğini aktardı.

Murat Kurum’un ‘depremlerde 130 bin kişi öldü’ sözleri çarpıtıldı: Cumhuriyet tarihini kastetti
1 Şubat 2024 00:33
63

Cumhur İttifakı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, TV100’de Candaş Tolga Işık’a konuk oldu. Burada deprem gündemi, kentsel dönüşüm ve projelerine ilişkin kritik değerlendirmelerde bulunan Kurum, topyekün bir seferberliğin çağrısını yaptı.

Acil olarak İstanbul’un depreme dayanıklı konutlarla yenilenmesi gerektiğini vurgulayan Kurum,
“Her türlü enerjiyi gayreti vereceğiz ve dönüştüreceğiz. Depremlerde 130 bin canımız gitmiş. 11 ilde deprem oldu, bakın İstanbul’da deprem olursa, İstanbul’a bir şey olursa ülke gider. Terörle mücadele kadar önemli diye o yüzden söylüyoruz”

ifadelerini kullandı.

Murat Kurum’un ‘depremlerde 130 bin kişi öldü’ sözleri çarpıtıldı

Kurum’un bu sözleri, muhalif sosyal medya kullanıcıları tarafından ‘Kahramanmaraş merkezli depremlerde 130 bin kişi ölmüş’ algısıyla servis edildi.

Candaş Tolga Işık açıkladı: Cumhuriyet tarihindeki toplam sayıyı ifade etti

Sunucu Candaş Tolga Işık, Kurum’un söz konusu açıklamayı Cumhuriyet tarihinde ölen kişilerin yaklaşık sayısı olarak ifade ettiğini aktardı.

Işık, X hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

“Bu arada çok soruldu, yayından sonra Murat Kurum’a “Depremlerde 130 bin kişi öldü” cümlesini tekrar sordum. “Bu sayının 6 Şubat depremiyle alakalı değil Türkiye Cumhuriyeti tarihinde depremden ölenlerin yaklaşık olarak toplam sayısı olarak ifade ettiğini söyledi.”

Daha önce de farklı kanalda aynı açıklamayı yapmış: Cumhuriyet tarihini vurgulamıştı

Kurum’un “130 bin canımızı kaybettik” sözünü daha önce de Haber Global TV canlı yayınında kullanmış, sayının son bir asrı kapsadığını Kurum, bizzat kendisi ifade etmişti.

Kahramanmaraş merkezli depremlerde kaç kişi hayatını kaybetti?

Takvimler 6 Şubat Pazartesi’yi gösterdiğinde, Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde saat 04.17’de 7,7 büyüklüğünde deprem meydana gelmişti. Yaklaşık 9 saat sonra saat 13.24’te Elbistan merkezli 7,6 büyüklüğünde bir deprem daha oluşmuştu.

Deprem, Kahramanmaraş, Gaziantep, Hatay, Osmaniye, Adıyaman, Şanlıurfa, Diyarbakır, Malatya, Kilis, Adana ve Diyarbakır başta olmak üzere 11 ilde hissedilmişti.

Resmi açıklamalara göre 6 Şubat depremlerinden 13 milyon kişi doğrudan etkilenirken 11 ilde en az 50 bin 783 kişi hayatını kaybetti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.