Dolar 32,9449
Euro 35,7631
Altın 2.529,53
BİST 10.891,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 32°C
Açık
İstanbul
32°C
Açık
Paz 32°C
Pts 30°C
Sal 29°C
Çar 29°C

Hamas ile İsrail, Mısır’da ateşkes için görüşecek

Hamas heyeti, yarın Mısır’ın başkenti Kahire’de İsrail ile devam eden ateşkes müzakerelerini görüşmek üzere Mısır Genel İstihbarat Teşkilatı Başkanı Abbas Kamel ile bir araya gelecek.

Hamas ile İsrail, Mısır’da ateşkes için görüşecek
31 Ocak 2024 00:04
33
İHA

İsrail, 7 Ekim’de Hamas’ın Aksa Tufanı baskınını ve kaçırılan rehineleri bahane ederek Gazze’de adeta soykırım ve büyük bir yıkım yaşatıyor.

İsrail ve Filistin arasındaki ateşkes görüşmeleri devam ederken, yeni bir gelişlme daha yaşandı.

Hamas heyeti, İsrail ile Mısır’da görüşecek

heyeti yarın Mısır’ın başkenti Kahire’de İsrail ile devam eden ateşkes müzakerelerini görüşmek üzere Genel İstihbarat Teşkilatı Başkanı Abbas Kamel ile bir araya gelecek.

Adı açıklanmayan bir Mısırlı yetkiliye dayandırılan de görüşmede, ateşkesin süresi ve Filistinli mahkumlara odaklanılacağı ifade edildi.

İslami Cihad: “Ateşkes garanti olmadan mutabakatta yer almayız”

İslami Cihad Hareketi Genel Sekreteri Ziyad en-Nehale, Gazze’de kapsamlı bir ateşkesi garanti altına almadan İsrail’le herhangi bir mutabakatta yer almayacaklarını açıkladı.

Hareketin Telegram hesabından yapılan açıklamada Nehale, ABD’nin Gazze’de tutulan İsrailli esirlerin salıverilmesi yönünde bir girişimde bulunduğu yönünde İsrail basınında yer alan iddialara dikkati çekti.

Nehale, Gazze’de kapsamlı bir ateşkesi, İsrail güçlerinin bölgeden çekilmesini, bölgenin yeniden imarı ve Filistin halkının haklarını garanti altına almayan herhangi bir mutabakatta yer almayacaklarını belirtti.

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye, Paris toplantısından çıkan “çerçeve anlaşmasını” ve bunun uygulanmasına ilişkin maddeleri görüşmek üzere Kahire ziyareti için davet aldıklarını açıklamıştı.

Heniyye, “Paris toplantısından çıkan teklife karşı Hamas’ın cevabı öncelikle, Gazze’ye acımasız saldırganlığın durması ve İsrail güçlerinin Gazze Şeridi’nin dışına çekilmesi temelinde olacaktır.” ifadelerini kullanmıştı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.