Dolar 32,9449
Euro 35,7631
Altın 2.529,53
BİST 10.891,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 28°C
Az Bulutlu
İstanbul
28°C
Az Bulutlu
Cts 32°C
Paz 32°C
Pts 30°C
Sal 29°C

Electronic Arts, Zayıf Dördüncü Çeyrek Sonuçları Nedeniyle Hisse Fiyatındaki Düşüşe Rağmen Finansal Tahminlerini Yükseltti

Electronic Arts, Zayıf Dördüncü Çeyrek Sonuçları Nedeniyle Hisse Fiyatındaki Düşüşe Rağmen Finansal Tahminlerini Yükseltti

Electronic Arts, Zayıf Dördüncü Çeyrek Sonuçları Nedeniyle Hisse Fiyatındaki Düşüşe Rağmen Finansal Tahminlerini Yükseltti
31 Ocak 2024 00:43
37

Electronic Arts (NASDAQ:EA), finansal analistlerin tahminleriyle karşılaştırıldığında farklı sonuçlar gösteren dördüncü çeyrek finansal performansını açıkladı.

Firmanın video oyun sektöründeki gelirleri için önemli bir ölçüt olan rezervasyonlar 2,37 milyar dolar olarak gerçekleşti. Bu miktar, finans uzmanlarının 2,39 milyar dolarlık öngörüsünün biraz altında kaldı.

Şirketin çeyrek geliri 1,95 milyar dolar olurken, finansal analistler 2,4 milyar dolara yakın bir rakam bekliyorlardı. EA ayrıca hisse başına 2,93 dolarlık tahminleri aşarak hisse başına 2,96 dolarlık düzeltilmiş gelir açıkladı.

Açıklamanın ardından EA hisselerinin değeri %1 oranında azaldı.

EA İcra Kurulu Başkanı Andrew Wilson, “Olağanüstü ekiplerimiz, oyun portföyümüz aracılığıyla yüz milyonlarca kişiye eğlence sağlayarak, güçlü katılımı teşvik ederek ve canlı hizmetlerde rekor sonuçlar elde ederek güçlü bir üçüncü çeyrek üretti” dedi.

“En büyük oyun serilerimizi genişletmeye ve dünya çapındaki izleyicilerimize yeni, çığır açan oyun deneyimleri yaratmaya ve sunmaya kararlıyız.”

Electronic Arts ayrıca bu yıl için kazanç görünümünü de güncelleyerek hisse başına 4.21 ila 4.68 dolar arasında olmasını bekliyor. Bu, yıllık kazancın hisse başına 4,10 ila 4,66 dolar arasında olacağını tahmin eden önceki kazanç görünümüne göre mütevazı bir artışı temsil ediyor.

Bu makale yapay zeka yardımıyla üretilmiş ve çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla ayrıntı için lütfen Hüküm ve Koşullarımıza bakın.

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.