Dolar 32,9449
Euro 35,7631
Altın 2.529,53
BİST 10.891,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 28°C
Az Bulutlu
İstanbul
28°C
Az Bulutlu
Cts 32°C
Paz 32°C
Pts 30°C
Sal 29°C

Dizi İnceleme – Echo

Körler sağırlar birbirini ağırlar

Dizi İnceleme – Echo
31 Ocak 2024 13:39
113

Marvel devrinin hızla sonuna geldiğimizi düşündüğüm yıllardayız. Evet Endgame yükselişi beklemiyor kimse ama en azından bir Loki sezon 2 tadında seriler istiyor MCU’dan hayranlar. Aslında pek de başarılı başlamıştı Marvel bu dizi evrenine. WandaVision, Loki ve sonrasında çıkan pek çok iş epey kaliteli duruyor; kaliteli durmasa da en azından eğlendiriyordu. Fakat gel gelelim son çıkan işi Echo’ya. Zaten bana kalırsa konu bakımından da karakter bakımından da hiç gereği olmayan bir dizi olduğunu düşünüyorum. Kaç kişinin Hawkeye ile ilgisini çekti de kendisine ait dizisinin olması gerektiğine inandırdı orası da sorgulanır. Suçu hemen sjw tarzı bir yere yüklemek istemiyorum ama her alandan, çeşitten, ırktan ve belirli engellere sahip insanlardan diziler üretelim diye zorlanmış da bu yüzden yapıyormuş gibi duruyor tüm bunları Marvel.

Echo pek de yenilikçi bir fikirle karşımıza çıkmıyor ne yazık ki. Yine atalarıyla ve ait olduğu yerle problem yaşayan birtakım engellere sahip genç kızımızın kaybettiği bir yakını vardır ve bunun izini sürüyordur. Yani anlattığım tüm bu konu herhangi bir Marvel karakterine tekabül ediyor diyebilirim neredeyse. En basit örneğiyle yakın zamanda çıkan Kamala Khan (Ms. Marvel) da neredeyse buna benzer bir geçmiş ve atalarından kalan güçler temalı bir konuya sahipti ve şaşırmayacaksınız ama o da bir azınlıktı… Yani ne diyebilirim ki? Ya yaratıcılık öleli çok oldu ya da gerçekten bu azınlık meselesi nereden atsalar tutturdukları bir bahis haline gelmiş. Artık yeni bir şey görmeyeli pek uzun zaman oluyor ne yazık ki.

Velhasıl, Echo tüm bu sade ana metninin ardında ilginç bir şey taşımayı başardı. O da Wilson Fisk ile olan bağı sayesinde oldu. Karakterimiz Maya’nın hikayesinin en dikkatimi çeken kısmı Kingpin’in Maya ile ve ailesi ile olan bağlarıydı. Fakat o da bir süre sonra kabak tadı vermeye başladı. Dizide böyle bir tat tuz eksikliği var. Daredevil gelip gidiyor ama gelmiş olmak için geliyor. Sitcomlarda arada çıkan o çok ünlü insan ilk kez seyirciye görünür ve sahte bir alkış kopar ya, heh işte tam öyle bir giriş ve çıkıştan bahsediyorum. Zaten dizideki en iyi koreografi de orada yaşanıyor ve bitiyor. O da çok iyi bir koreografi değil bu arada sadece dizideki en iyisi. Vasatın üstü yani… Sanki bir Daredevil hayranı Netflix’in işine çok özenip ben de deneyeceğim demiş gibi bir tadı var o sahnenin.

Her neyse, kısaca Echo beni hiç tatmin etmedi. Zaten 5 bölüm diye oturup biraz daha üzerine düşünülmüş derli toplu bir mini dizi çıkarabilirlerdi ama yok, illa klişelere boğulmuş bir Marvel işi görmek zorundayız. Son zamanlarda çizgi roman işleri iyice sekteye uğrasa da ben bir dönem bu alanın tekrar yükseleceğine inanıyorum nedensizce. Ama önce Marvel’ın biraz durup “Kardeşim biz napıyoruz?” demesi lazım ki seri üretime geçtikleri şu dizi evreni biraz soğumaya kaldırılabilsin ve özlememize izin versinler. Sonra umuyorum burada keyifle anlatacağım işlere geri dönmeyi başarırız.

Yaratıcı: Marion Dayre, Etan Cohen, Emily Bowen-Cohen

Yönetmenler: Sydney Freeland, Catriona McKenzie

Oyuncular: Alaqua Cox, Vincent D’Onofrio, Devery Jacobs, Charlie Cox

IMDB Notu: 6,1

Yayınlandığı Platform: Disney+

Editörün Notu: Hiç gereği olmayan ama izlenemeyecek kadar da berbat olmayan o dizi: Echo

Dizinin Notu: 3 / 5

ETİKETLER: , , , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.