Dolar 32,9449
Euro 35,7631
Altın 2.529,53
BİST 10.891,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 28°C
Az Bulutlu
İstanbul
28°C
Az Bulutlu
Cts 32°C
Paz 32°C
Pts 30°C
Sal 29°C

Bir rapora göre PayPal 2024 yılında işgücünün %9’unu işten çıkarmayı planlıyor

Bir rapora göre PayPal 2024 yılında işgücünün %9’unu işten çıkarmayı planlıyor

Bir rapora göre PayPal 2024 yılında işgücünün %9’unu işten çıkarmayı planlıyor
31 Ocak 2024 00:39
31

Salı günü Bloomberg News tarafından bildirildiği üzere PayPal Holdings (NASDAQ:PYPL), 2024 yılında işgücünü yaklaşık %9 oranında azaltmayı planladığını açıkladı.

Şirket, yeni İcra Kurulu Başkanı Alex Chriss’in liderliğinde organizasyonel değişiklikler geçiriyor. Bu değişiklikler, pazardaki yoğun rekabet, karlılık sorunları ve finansal analistlerden gelen bir dizi olumsuz değerlendirmeye yanıt olarak gerçekleşiyor.

Chriss, şirket personeliyle yakın zamanda yaptığı bir iletişimde, yeniden yapılanma planını şirketin operasyonlarını daha verimli hale getirmek için gerekli olarak tanımladı. Plan, hem mevcut çalışanların işten çıkarılmasını hem de yıl boyunca doldurulmamış pozisyonlar için işe alımların durdurulmasını içeriyor. Şirket içi bir belgede verilen ayrıntılara göre, şirket bu hafta sonuna kadar etkilenen çalışanlara bildirimde bulunmayı planlıyor.

Salı günü PYPL hisseleri %0,3 oranında artış gösterdi.

PayPal, 2022 yılı sonunda kaydedildiği üzere yaklaşık 29.900 kişiyi istihdam ediyordu. Yaklaşık 2.500 çalışanı etkileyecek olan işten çıkarmalar, bir önceki yılın Ocak ayında başlayan bir dizi işgücü azaltımının bir parçası.

Chriss’in iletişimde yaptığı açıklamaya göre, bu önlemlerin şirketin müşteri ihtiyaçlarını karşılamak ve karlı bir büyüme elde etmek için gerekli olan daha dinamik bir şekilde çalışmasını sağlaması bekleniyor.

Chriss ayrıca şirketin büyüme yaratması ve büyümeyi arttırması beklenen sektörlere yatırım yapmayı sürdüreceğini de belirtti.

Merkezi San Jose, Kaliforniya’da bulunan şirket, beklenenden daha düşük kazançlar ve PayPal’ın öngörülen yıllık düzeltilmiş işletme marjında aşağı yönlü revizyon nedeniyle hisse senedi değerinin son bir yılda %20’den fazla düşmesiyle zor bir dönem geçirdi.

Chriss geçen yıl Dan Schulman’ın yerine şirketin CEO’su olarak göreve başladı.

Chriss, üçüncü çeyrek kazançlarıyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, şirketin mevcut yüksek giderleri ve karmaşık organizasyon yapısından kaynaklanan sorunlara dikkat çekti.

CEO olduğundan bu yana, 46 yaşındaki Chriss, pandemi sırasında meydana gelen genişlemeyi ele alarak organizasyonu daha basit hale getirmek için şirketin yönetim hiyerarşisinde önemli değişiklikler yapıyor.

Bu makale yapay zeka yardımıyla oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından gözden geçirilmiştir. Daha fazla ayrıntı için lütfen Hüküm ve Koşullarımıza bakın.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.