Dolar 32,9449
Euro 35,7631
Altın 2.529,53
BİST 10.891,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 28°C
Az Bulutlu
İstanbul
28°C
Az Bulutlu
Cts 32°C
Paz 32°C
Pts 30°C
Sal 29°C

Arabası olanlar dikkat! Ödemesini yapmayanlar için bugün son gün! Ödemeyenler yüzde 1.4 oranında gecikme faizi ile karşılaşabilir!

2024 yılı motorlu taşıtlar vergisinde ilk taksit ödemeleri için 31 Ocak son gün. Motorlu aracı olan binlerce vatandaşın, gecikme faizi olmaması için Salı günü ödemelerini tamamlanması gerekirken online olarak da yapılabilen MTV ödemeleri için son saatlere girildi. Ödeme gününü gecitirenleri gecikme faizi bekliyor. Peki, MTV ödemeleri nasıl yapılır? MTV ödenmezse ne olur? MTV borç sorgulama ve ödeme ekranı haberimizde.

Arabası olanlar dikkat! Ödemesini yapmayanlar için bugün son gün! Ödemeyenler yüzde 1.4 oranında gecikme faizi ile karşılaşabilir!
31 Ocak 2024 12:41
64

MTV borcu nasıl ödenir, sorusu milyonlarca araç sahibinin 31 Ocak tarihinde yoğunlaştığı konulardan oldu. 1 Ocak tarihinde başlayan, 2024 yılına ait Motorlu Taşıtlar Vergisi’nin birinci taksit ödemeleri bugün sona erecek. MTV ödemelerini henüz gerçekleştirmeyen araç sahiplerinin, gecikme faizine girmemeleri için ödemelerini 31 Ocak’ta tamamlamaları gerekecek.

MTV BORCU SORGULAMA NASIL YAPILIYOR?

Gelir İdaresi Başkanlığı’nın e-Devlet ekranı üzerinden TC kimlik numarası bilgilerini giren mükellefler de MTV borçlarını sorgulayıp ödemelerini gerçekleştirebiliyor.

Karşınıza çıkan ekranda TC Kimlik ya da Vergi Kimlik Numaranızı, plakanızı girdikten sonra orada yer alan güvenlik kodunu kutucuğa girerek sorgula butonuna basın.

E-DEVLET MTV BORCU SORGULAMA EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

MTV ÖDENMEZSE NE OLUR?

Motorlu Taşıtlar Vergisi ödemenizi geciktirmeniz halinde priminize her ay gecikme zammı ekleneceğinden daha büyük bir ücret ödemeniz gerekebilir. Ödemeyi uzun süre aksatırsanız Maliye Bakanlığı vergi borcunuzu tahsil etmek için devreye girer ve uyarı gönderir. Bu uyarı sonucunda da herhangi bir ödeme gerçekleştirilmezse banka hesaplarınıza haciz konulabilir.

MTV GECİKME FAİZİ NE KADAR?

Ödemesini 31 Ocak’a kadar yapmayanlar için aylık yüzde 3,5 gecikme faizi uygulanacak.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.