Dolar 32,9449
Euro 35,7631
Altın 2.529,53
BİST 10.891,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 28°C
Az Bulutlu
İstanbul
28°C
Az Bulutlu
Cts 32°C
Paz 32°C
Pts 30°C
Sal 29°C

AMD, Gelişmiş Yongalara Artan Talep Nedeniyle Tahminleri Aştı

AMD, Gelişmiş Yongalara Artan Talep Nedeniyle Tahminleri Aştı

AMD, Gelişmiş Yongalara Artan Talep Nedeniyle Tahminleri Aştı
31 Ocak 2024 00:52
28

Advanced Micro Devices, Inc. (AMD (NASDAQ:AMD)) dördüncü çeyrek mali sonuçlarını beklentilerin üzerinde açıkladı.

Yarı iletken üreticisi, finansal analistlerin tahminlerine uygun olarak 0,77 $ hisse başına kazanç (EPS) bildirdi. Satışlarla ilgili olarak AMD, 6,2 milyar dolar gelirle güçlü bir çeyrek geçirdi ve ortalama analist tahmini olan 6,13 milyar doları aştı.

Şirketin hisseleri piyasa kapandıktan sonra yapılan işlemlerde %1,5 oranında artış gösterdi.

Gelecek için AMD, gelirinin 5,1 milyar ila 5,7 milyar dolar arasında değişeceğini öngörüyor. Bu tahmin, analistlerin ortalama tahmini olan 5,73 milyar dolardan biraz daha düşük.

AMD Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Dr. Lisa Su, “AMD Instinct grafik işlem birimleri (GPU) ve EPYC merkezi işlem birimlerinin (CPU) son çeyrekteki rekor satışlarının yanı sıra AMD Ryzen işlemcilerin yüksek satışları sayesinde 2023 yılını gelir ve kazançlarda hem ardışık hem de yıllık artışlarla güçlü bir şekilde kapattık,” dedi.

“Veri merkezlerine yönelik yüksek performanslı ürünlerimize yönelik artan talep, büyük ölçüde yapay zeka (AI) alanındaki ilerlemelerin etkisiyle bilgi işlem sektöründe kayda değer bir değişimin yaşandığı bir dönemde önemli bir yıllık büyüme elde etmek için bizi elverişli bir konuma getiriyor,” diye ekledi.

Veri Merkezi iş biriminden elde edilen gelir, “AMD Instinct GPU’ların ve dördüncü nesil AMD EPYC CPU’ların güçlü satışlarına bağlı olarak” geçen yılın aynı dönemine göre %38 ve bir önceki çeyreğe göre %43 artarak 2,3 milyar dolara ulaştı.

Bu makale yapay zeka teknolojisi yardımıyla oluşturulmuş ve çevrilmiştir ve bir editör tarafından incelenmiştir. Ek ayrıntılar için lütfen Hüküm ve Koşullarımıza bakın.

ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.