Dolar 32,9449
Euro 35,7631
Altın 2.529,53
BİST 10.891,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 32°C
Açık
İstanbul
32°C
Açık
Paz 32°C
Pts 30°C
Sal 29°C
Çar 29°C

Adtalem Global Eğitim Hisseleri Safkhet Capital’in Olumsuz Raporunun Ardından Düştü

Adtalem Global Eğitim Hisseleri Safkhet Capital’in Olumsuz Raporunun Ardından Düştü

Adtalem Global Eğitim Hisseleri Safkhet Capital’in Olumsuz Raporunun Ardından Düştü
31 Ocak 2024 00:14
29

Adtalem Global Education (ATGE) hisse senedi fiyatları, Safkhet Capital’in şirket hakkında olumsuz bir analiz yayınlamasının ardından Salı günü keskin bir düşüş yaşayarak hisse başına 43,78$’a kadar geriledi.

Analizde, kâr amaçlı eğitim sunan ve borsada işlem gören Adtalem Global Education şirketi, kusurlu bir yükseköğretim sisteminin zararlı bir sonucu olarak tanımlandı.

Safkhet Capital kısa pozisyon alarak ATGE’ye karşı bahis oynadı ve hisse senedi fiyatı %17’den fazla düşerek bir önceki işlem gününü hisse başına 58 doların üzerinde tamamladıktan sonra şu anda 48,40 dolar seviyesinde bulunuyor.

Safkhet Capital, “ATGE’nin kısa vadeli odaklı iş stratejilerinin, yüksek faiz oranları, potansiyel yeni düzenlemeler ve statükoya giderek daha fazla meydan okuyan bir öğrenci kitlesinin bulunduğu mevcut ortamla çeliştiği için kritik bir noktaya yaklaştığını düşünüyoruz” dedi.

Şirket ayrıca, kayıt yaptıran öğrenci sayısının artmadığına, birkaç yıldır bu sayının azaldığına ve ATGE okullarındaki programlardan mezun olan ve ayrılan öğrenci oranlarının ulusal ortalamaların önemli ölçüde altında olduğuna dikkat çekti.

Safkhet Capital ayrıca, mezuniyet sonrası istihdama ilişkin kuralın ATGE tarafından sunulan birçok derece programının muhtemelen durdurulmasına yol açacağını belirtti.

Şirket, “ATGE’nin geleceğinin, şu anda piyasa fiyatına yansımayan çok sayıda önemli ve temel risk tarafından tehdit edildiğine inanıyoruz” dedi.

Bu makale yapay zeka teknolojisi yardımıyla oluşturulmuş ve çevrilmiştir ve bir editör tarafından incelenmiştir. Ek ayrıntılar için lütfen hüküm ve koşullarımıza bakın.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.