Dolar 32,9449
Euro 35,7631
Altın 2.529,53
BİST 10.891,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 28°C
Az Bulutlu
İstanbul
28°C
Az Bulutlu
Cts 32°C
Paz 32°C
Pts 30°C
Sal 29°C

Taylor Swift’in müstehcen fake görüntülerini oluşturan Microsoft açığı giderildi

Yapay zekâ kullanımı tüm dünyada hızla artıyor ve birçok şirket bu teknolojiyi hizmetlerine entegre etmenin telaşında. Bununla birlikte yapay zekânın yanlış ellere düşmesi gündemi bir anda değiştirebiliyor. Microsoft açığı kapattı Geçtiğimiz …

Taylor Swift’in müstehcen fake görüntülerini oluşturan Microsoft açığı giderildi
30 Ocak 2024 10:52
71
Yapay zekâ kullanımı tüm dünyada hızla artıyor ve birçok şirket bu teknolojiyi hizmetlerine entegre etmenin telaşında. Bununla birlikte yapay zekânın yanlış ellere düşmesi gündemi bir anda değiştirebiliyor.

Microsoft açığı kapattı

Geçtiğimiz günlerde Taylor Swift’in yapay zekâ ile hazırlanmış müstehcen görüntülerinin Twitter üzerinde 47 milyondan fazla görüntüleme alması ve yaklaşık bir gün boyunca elden ele gezmesi fırtınalar koparmıştı.

X platformu Taylor Swift terimine yapılan aramaları engellerken Facebook ve Instagram da ilgili fotoğrafları kaldırdı. Paylaşımın Microsoft Designer ile yapay zekâ tarafından üretilen müstehcen kadın görüntülerinin paylaşıldığı bir gruptan çıktığı tahmin ediliyor.

Raporlar sonrasında Microsoft, saldırganların belirli API parametlerini manipüle etmelerine izin verecek bir güvenlik açığı bulduğunu açıkladı. Saldırganların Azure Face API‘sini kullanarak Taylor Swift dahil ünlülerin çıplak fotoğraflarını ve videolarını oluşturduğu tahmin ediliyor. Microsoft bu açığı kapatmış durumda. Bununla birlikte bu önlem, artan deepfake krizini etkili bir şekilde ele almaya yetmeyebilir.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.