Dolar 32,9449
Euro 35,7631
Altın 2.529,53
BİST 10.891,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 32°C
Açık
İstanbul
32°C
Açık
Paz 32°C
Pts 30°C
Sal 29°C
Çar 29°C

Piyasalar Fed kararını beklerken dolar sabit kaldı

Piyasalar Fed kararını beklerken dolar sabit kaldı

Piyasalar Fed kararını beklerken dolar sabit kaldı
30 Ocak 2024 10:06
27

ABD doları, piyasa katılımcılarının Federal Rezerv’in yaklaşan para politikası kararını dört gözle beklemesiyle Salı günü başlıca muadillerine karşı yakın işlem aralıklarında kaldı. Yatırımcılar, ABD merkez bankasının olası faiz indirimlerine ilişkin içgörü arıyor. İki gün sürecek Fed toplantısı aynı gün başlarken, dolar endeksi en son Asya işlem saatlerinde 103,50 civarında kaydedildi.

Dikkatler ayrıca, Cuma günü açıklanacak olan önemli bordro raporundan önce Salı günü açıklanacak olan ABD Çalışma İstatistikleri Bakanlığı’nın iş ilanları verilerine çevrilmiş durumda. Bu veri serisi ABD ekonomisinin sağlığı hakkında daha fazla bilgi sağlayacaktır.

CME Group’un FedWatch Aracı tarafından ölçülen mevcut piyasa beklentileri, Fed’in Mart ayında faiz indirimine başlama olasılığının %46,6 olduğunu ve bir ay önce fiyatlanan %73,4’lük olasılığın azaldığını gösteriyor. Bu değişim, son verilere dayanarak ABD ekonomisindeki dayanıklılık algısını yansıtıyor.

Avrupa’da euro, yatırımcıların ABD’ye kıyasla daha zayıf bir ekonomik görünüm ortaya koyması beklenen euro bölgesinin dördüncü çeyreğine ilişkin flaş GSYH verilerini beklemesiyle %0,09’luk hafif bir düşüşle 1,0822$’a geriledi. İngiltere’de, İngiltere Merkez Bankası bu hafta kendi para politikası toplantısına hazırlanırken pound 1,2709$’da sabit kaldı.

Dolar da yen karşısında %0,06’lık küçük bir düşüşle dolar başına 147,38 yenden işlem gördü. Japonya’da işsizlik oranı Aralık ayında %2,4’e gerileyerek Reuters anketine katılan ekonomistlerin %2,5’lik tahmininden biraz daha iyi çıktı. Bu arada, Avustralya doları ABD doları karşısında %0,08 değer kazanarak iki haftanın en yüksek seviyesine ulaştıktan sonra 0,6616 dolara ulaştı. Avustralya’da yurt içi perakende satışlar Kasım ayındaki %1,6’lık artışın ardından Aralık ayında %2,7 azaldı ve Kara Cuma satışlarının tüketici harcama kalıplarını etkileme potansiyeli bulunuyor.

Yeni Zelanda doları da, Yeni Zelanda Merkez Bankası baş ekonomistinin sürekli yüksek enflasyona ilişkin yorumlarının etkisiyle %0,2’lik bir artışla 0,6144 dolara yükseldi.

Kripto para alanında, bitcoin seansın başlarında 12 Ocak’tan bu yana en yüksek seviyesine ulaştıktan sonra %0,41 artışla 43.355,85 $’a yükseldi.

Reuters bu makaleye katkıda bulunmuştur.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

ETİKETLER: , , , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.