Dolar 32,9449
Euro 35,7631
Altın 2.529,53
BİST 10.891,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 32°C
Açık
İstanbul
32°C
Açık
Paz 32°C
Pts 30°C
Sal 29°C
Çar 29°C

Öğrencilere müjde! Sömerst tatili 3 hafta oluyor, okullar daha geç açılacak!

Öğrencilerin hayli sevineceği müjdeli bir haberimiz var. Eğer bir aksilik yaşanmazsa sömestr tatili 3 hafta olacak. Böylece okullar da daha geç açılmış olacak. İşte tüm detaylar.

Öğrencilere müjde! Sömerst tatili 3 hafta oluyor, okullar daha geç açılacak!
30 Ocak 2024 10:50
56

Bilindiği üzere okullar geçtiğimiz hafta sömestr ya da daha bilinen ismi ile yarıyıl tatiline girmişti. Peki yarıyıl tatili ne zaman bitecek? Okullar ne zaman açılacak?

Aslında normal şartlarda okulların 5 Şubat itibari ile açılması gerekiyordu. Fakat şu sıralar normal şartlardan bahsetmek çok da mümkün değil. Bu yüzden okulların açılması biraz gecikecek gibi görünüyor.

Ülkemizde hem ilk, hem de ikinci dönem olmak üzere sınav sonrasında gerçekleşen 1 haftalık tatiller mevcut. Bu tatiller yaz tatilinden alınarak dönem ortalarına eklenmişti.

İkinci sınavlardan sonra ise yarıyıl tatili yani sömestr tatili başlıyor. Sömest tatili ekstrem bir durum olmadığı sürece 15 gün olarak planlanıyor. Fakat ekstrem durumlar söz konusu olduğunda okullar daha geç açılıyor.

Örneğin geçtiğimiz yıl tam sömestr tatilinin bitmesiyle eş zamanlı gerçekleşen Maraş depremlerinden ötürü okulların açılması iki ay daha gecikmişti.

Tüm yurtta okullar 2 hafta geç açılırken, depremden etkilenen bölgelerde ise okullar daha sonra eğitim öğretime başlamıştı.

Peki bu yıl ne olacak? Okullar ne zaman açılacak?

Az önce de belirttiğimiz üzere normal şartlarda okulların 5 Şubat’ta açılması gerekiyor.

Fakat meteoroloji uzmanları 4 Şubat itibariyle tüm yurtta etkili olması beklenen bir soğuk hava dalgasının geldiğini belirtiyorlar. Özellikle yüksek kesimleri etkileyecek bu yağış İstanbul’da da hayli etkili olacak.

Eğer uzmanların tahminleri doğru çıkarsa okulların açılması 1 hafta kadar gecikebilir. Çünkü gerçekten etkili bir yağıştan bahsediliyor. Yine de bekleyip göreceğiz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.